Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα Παρασκευή και για τις επόμενες τρεις ημέρες, με κύριο χαρακτηριστικό, την ενίσχυση των βορείων ανέμων που σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να φθάσουν τα 7 με 8 μποφόρ, ενώ δεν αποκλείεται κατά τόπους στο Δυτικό-Νοτιοδυτικό Αιγαίο οι εντάσεις να φθάσουν ακόμα και τα 9 μποφόρ, προκαλώντας προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας ιδιαίτερο χαρακτηριστικό  του καιρού το ερχόμενο τριήμερο θα είναι επίσης οι χαμηλές θερμοκρασίες που θα θυμίζουν χειμώνα.

Ειδικότερα από σήμερα Παρασκευή, προβλέπεται ενίσχυση των ανέμων στην περιοχή του Αιγαίου που αναμένεται μέχρι το βράδυ να φθάσουν τα 7 μποφόρ, και τοπικά τα 8.

Το βράδυ προβλέπεται επίσης αύξηση των νεφώσεων που πιθανότατα θα προκαλέσουν, ασθενείς, τοπικές παροδικές βροχές.

Για το Σάββατο προβλέπονται σύμφωνα με το Μανόλη Λέκκα αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές που στα χαμηλά δεν θα είναι είναι ιδιαίτερα έντονες, ενώ στα ορεινά ενδέχεται να είναι εντονότερες.

Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, στα δυτικά της Κρήτης αρκετά ενισχυμένοι με ένταση 6-7 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά ασθενέστεροι.

Στο Αιγαίο η ένταση των ανέμων δεν αποκλείεται να ξεπεράσει κατά τόπους τα 7-8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία από σήμερα θα πέσει αισθητά και θα κυμανθεί από 11 μέχρι 13 βαθμούς κελσίου.

Την Κυριακή αναμένεται να διατηρηθούν οι ισχυροί άνεμοι και η συννεφιά, με τις κατά τόπους ασθενείς βροχές και τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Βελτίωση του καιρού σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανόλη Λέκκα αναμένεται σταδιακά μετά από την Τρίτη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook