Οι συνθήκες για τη χώρα είναι δύσκολες, έχει μειωθεί η αξιοπιστία της χώρας, αλλά με ενότητα μπορούμε να τα καταφέρουμε, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, στην τελετή ανάληψης χαρτοφυλακίου στο ΥΠΟΙΚ από τον Ι. Μουρμούρα.

«Σήμερα ο ελληνικός πολιτικός πολιτισμός αρχίζει να γράφει μια νέα σελίδα. Τρεις πολιτικές δυνάμεις -ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.ΟΣ- προσπαθούν να μετατρέψουν την αμηχανία και τη δυσαρέσκεια σε ελπίδα και προοπτική. Για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας, για μια Ελλάδα που ανακτά τη θέση της στη διεθνή κοινότητα», είπε ο κ. Βενιζέλος και συνέχισε:

«Εχουμε φτάσει στο όριο να διαρραγεί η συνοχή της κοινωνίας μας. Το γεγονός ότι καταφέραμε να συμφωνήσουμε τώρα, δείχνει ότι οι δυνάμεις του τόπου είναι εδώ και θέλουν να αντιπαλέψουν την κατάσταση. Δεν θ’ αφήσουμε να θιγεί η εθνικής μας αξιοπρέπεια», συμπλήρωσε.

«Προτεταιότητα είναι η εκταμίευση της 6ης δόσης. Θα πρέπει να ξεκινήσουμε άμεσα τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για να ολοκληρωθεί το νέο πρόγραμμα», σημείωσε ο ΥΠΟΙΚ, ενώ επανέλαβε ότι δεν θα απαιτηθούν νέα μέτρα.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook