Χειμωνιάτικο από σήμερα το σκηνικό του καιρού στην Κρήτη και τα πρώτα προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες έκαναν την εμφάνισή τους, καθώς δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων.

Οι ναυτιλιακές εταιρείες ΑΝΕΚ και Μιnoan Lines εξέδωσαν ανακοίνωση απαγόρευσης απόπλου για τα δρομολόγια του Σαββάτου, οπότε και τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, οπότε θα βγει νεότερη ανακοίνωση.

Οι επιβάτες που θέλουν να ταξιδέψουν από αύριο Κυριακή, καλό είναι, προτού οδηγηθούν στα κατά τόπους λιμάνια, να επικοινωνήσουν με τις λιμενικές αρχές ή με τις ναυτιλιακές εταιρείες, για να αποφύγουν την ταλαιπωρία.

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις άνεμοι

Κύριο χαρακτηριστικό οι ισχυροί άνεμοι που θα φθάσουν και κατά τόπους θα ξεπεράσουν τα 7-8 μποφόρ και ενδεχομένως να προκύψουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, καθώς από τις 5 το πρωί και μέχρι τις 6 το απόγευμα  ισχύει απαγορευτικό του απόπλου των πλοίων,  η συννεφιά, οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι βροχοπτώσεις.

Ειδικότερα για σήμερα Σάββατο, όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές που στα χαμηλά  θα είναι είναι ιδιαίτερα έντονες, ενώ στα ορεινά ενδέχεται να είναι εντονότερες.

Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, στα δυτικά της Κρήτης αρκετά ενισχυμένοι με ένταση 6-7 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά ασθενέστεροι.

Στο Αιγαίο η ένταση των ανέμων δεν αποκλείεται να ξεπεράσει κατά τόπους τα 7-8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία από σήμερα θα πέσει αισθητά και θα κυμανθεί από 11 μέχρι 13 βαθμούς κελσίου.

Την Κυριακή αναμένεται να διατηρηθούν οι ισχυροί άνεμοι και η συννεφιά, με τις κατά τόπους ασθενείς βροχές και τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Ανάλογο θα είναι το σκηνικό και τη Δεύτερα ενώ βελτίωση του καιρού σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανόλη Λέκκα αναμένεται σταδιακά μετά από την Τρίτη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook