Δίωξη για λαθρεμπόριο οινοπνευματωδών ποτών άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χαλκίδας στους τέσσερις Βούλγαρους που συνελήφθησαν στην περιοχή της Ερέτριας για παράνομη εισαγωγή και διακίνηση οινοπνευματωδών ποτών αμφίβολης ποιότητας από την πατρίδα τους. «Εγκέφαλος» της εγκληματικής ομάδας ήταν ένας 26χρονος, στο σπίτι του οποίου ήταν κρυμμένα τα λαθραία ποτά.

Η συμμορία όπως αναφέρει το protothema.gr, εισήγαγε τα μπουκάλια στη χώρα μας με φορτηγά μεταφορικής εταιρείας, κρύβοντας τα ανάμεσα σε σακούλες με… ξυλοκάρβουνα. Στη συνέχεια, αφαιρούσαν την ειδική ταινία φόρου των βουλγαρικών αρχών και τα προωθούσαν με Ι.Χ. και φορτηγάκια σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης της Αθήνας, όπου τα πουλούσαν σε χαμηλές τιμές αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη και ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο!

Οι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση το σπίτι του 26χρονου στην Ερέτρια και, όταν είδαν τους τρεις συνεργούς του ηλικίας 26, 39 και 40 χρόνων να φορτώνουν τα κιβώτια, έκαναν έφοδο και τους συνέλαβαn μαζί με τον «εγκέφαλο» του λαθρεμπορίου.

Συνολικά κατασχέθηκαν 2.988 φιάλες διαφόρων οινοπνευματωδών ποτών και ένας αποστακτήρας τσίπουρου, για τα οποία διενεργεί πραγματογνωμοσύνη το Τελωνείο Χαλκίδας. Κατασχέθηκαν ακόμη ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο και δύο φορτηγάκια με βουλγαρικές πινακίδες, καθώς και τέσσερα κινητά για τα οποία διατάχθηκε άρση απορρήτου επικοινωνιών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook