Η αμερικανική αστυνομία διέλυσε συγκεντρώσεις ακτιβιστών του κινήματος κατά της Γουόλ Στριτ που κατασκήνωναν σε πλατείες στο Σεντ Λούις, το Ντένβερ και το Σολτ Λέικ Σίτι, μετά την άρνησή τους να απομακρυνθούν. Συλλήψεις 15 συγκεντρωμένων στο Σολτ Λέικ Σίτι και 27 στο Σεντ Λούις, όπου οι διαδηλωτές δεν κατάφεραν τελικά να πάρουν δικαστική εντολή που να ανατρέπει την αστυνομική εντολή απομάκρυνσης.

Η αστυνομία του \’Οκλαντ, στην Καλιφόρνια, κάλεσε τους διαδηλωτές του κινήματος «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ» να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό τους. Στο \’Οκλαντ είχαν ξεσπάσει συγκρούσεις τις προηγούμενες ημέρες μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας.

Ο δήμαρχος του Πόρτλαντ, στο \’Ορεγκον, είχε δώσει προθεσμία στους διαδηλωτές μέχρι τα μεσάνυχτα να έχουν απομακρυνθεί από δύο πάρκα που έχουν καταλάβει στο κέντρο της πόλης.

Η αστυνομία του Ντένβερ διέλυσε την κατασκήνωση διαδηλωτών κάνοντας χρήση δακρυγόνων και συλλαμβάνοντας διαδηλωτές που αρνούνταν να εγκαταλείψουν το σημείο, σύμφωνα με τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο που δεν διευκρίνισε τον αριθμό των συλλήψεων.

Στο Σολτ Λέικ Σίτι η αστυνομία διέλυσε την καταυλισμό διαδηλωτών οι οποίοι δεν υπάκουσαν στην εντολή να φύγουν, προχωρώντας σε 15 συλλήψεις.

Την Παρασκευή οι αρχές είχαν ζητήσει από τους διαδηλωτές του κινήματος κατά της Γουόλ Στριτ να εκκενωθούν οι κατασκηνώσεις τους σε αρκετές αμερικανικές Πολιτείες, μετά και τους τρεις θανάτους, υπό θολές ακόμη συνθήκες, σε χώρους που έχουν καταλάβει διαδηλωτές.

Διαδηλώσεις κατά της Γουόλ Στριτ πραγματοποιούνται σε πολλές αμερικανικές Πολιτείες σε ένδειξη αλληλεγγύης και ενότητας με τους ακτιβιστές του κινήματος, που καταγγέλλουν τις ακρότητες που επιβάλλει το χρηματοπιστωτικό κατεστημένο και τις ολοένα μεγαλύτερες ανισότητες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook