Ολόκληρο εργαστήριο παραγωγής πλαστών χαρτονομισμάτων του ευρώ, είχε στο σπίτι του ένας 37χρονος Ηρακλειώτης ο οποίος συνελήφθη σε οικισμό του Δήμου Μαλεβιζίου. Στην κατοχή του βρέθηκαν συνολικά 20.530 ευρώ σε πλαστά χαρτονομίσματα.

Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση πληροφοριών, αστυνομικοί του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, εντόπισαν τον 37χρονο ημεδαπό να βρίσκεται εντός του ΙΧΕ αυτοκινήτου του στην ευρύτερη περιοχή του Μελεβυζίου, στο Ηράκλειο, και τον υπέβαλαν σε αστυνομικό έλεγχο.

Κάτω από την θέση του οδηγού, βρέθηκαν είκοσι συνολικά (20) χαρτονομίσματα αμφιβόλου γνησιότητας, ονομαστικής αξίας των 500, 50 και 20 ευρώ. Συγκεκριμένα βρέθηκαν τέσσερα (4) χαρτονομίσματα των 500 Ευρώ, δέκα (10) χαρτονομίσματα των 50 Ευρώ, καθώς και έξι (6) χαρτονομίσματα 20 Ευρώ. Μέσα στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν, επίσης, δύο (2) μαχαίρια.

Στη συνέχεια, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε, μεταξύ άλλων, πλήθος πλαστών χαρτονομισμάτων, εκτυπωτής, φωτοτυπικό μηχάνημα, μαχαίρια και κροτίδες.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν τριάντα τρία (33) χαρτονομίσματα των 500 Ευρώ, δύο (2) χαρτονομίσματα των 100 Ευρώ, είκοσι τρία (23) χαρτονομίσματα των 50 Ευρώ, τρία (3) χαρτονομίσματα των 20 Ευρώ.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι η παραχάραξη και η κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων, καθώς και η παράνομη κατοχή μαχαιριών και κροτίδων που βρέθηκαν κατά την διάρκεια της αστυνομικής έρευνας στο σπίτι και το αυτοκίνητό του.

Ο 37χρονος οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου. Τις αστυνομικές έρευνες, καθώς και την προανάκριση, διεξήγαγε το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας.