Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λασιθίου, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης,  με αφορμή την πειρατεία που εκδηλώθηκε στο IRENE S.L εξέφρασε την ανησυχία του για τους κινδύνους που διατρέχει ο ελληνικός στόλος.

Κατά γράμμη η δήλωσή του αναφέρει:

«Η πειρατεία που εκδηλώθηκε, πριν από λίγες ημέρες, σε βάρος του δεξαμενοπλοίου “IRENE S.L” αποτελεί ένα ακόμη σοβαρό πλήγμα στην Ελληνική Ποντοπόρο Ναυτιλία.

Η αιχμαλωσία του πλοίου και του πληρώματός του, που οδηγούνται σε λιμάνι της Σομαλίας, δείχνει το μέγεθος των κινδύνων που απειλούν τη Ναυτιλία της Πατρίδας μας και την ανάγκη για τη μέγιστη δυνατή ετοιμότητα των αρμοδίων Ελληνικών Αρχών.

Κατά συνέπεια, η πρόσφατη δήλωση του Προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στη Γενική Συνέλευση των μελών της ότι “η ασάφεια και η σύγχυση που επικρατούν τελευταία στα μετόπισθεν ενός μεγάλου εμπορικού στόλου μετά τη διάλυση του διοικητικού φορέα της Ναυτιλίας, ενδέχεται κάποια στιγμή να έχει δυσμενείς συνέπειες”, δεν μπορεί να αγνοείται από την Κυβέρνηση.

Επιτέλους, οφείλουν αυτοί που κυβερνούν να σταματήσουν τους επικοινωνιακούς πειρασμούς και να ακούσουν τη φωνή των αρμόδιων φορέων για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα. Ιδίως, μάλιστα, στις δύσκολες ημέρες που διέρχεται η Ελληνική Οικονομία».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook