Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών που τελικά οδήγησαν στην κυβέρνηση Παπαδήμου αποτελούν δικαίωση των θέσεων και των στόχων της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε το κόμμα του τη στιγμή που έμεινε ακυβέρνητη, γεγονός που όπως τόνισε- απέδειξε ότι η ΝΔ ως Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν περίμενε τη λογική του ώριμου φρούτου.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι η ΝΔ στηρίζει την κυβέρνηση, της οποίας η θητεία δεν πρόκειται να επεκταθεί πέραν της 19ης Φεβρουαρίου.

Σχετικά με όσους υποστήριζαν ότι η ΝΔ έπρεπε να προτείνει δικό της πρόσωπο για την πρωθυπουργία, εξήγησε ότι η πρωτοβουλία ανήκει στο πρώτο κοινοβουλευτικό κόμμα, γιατί αυτό επιτάσσει η συνταγματική τάξη.

Απαντώντας σε όσους πρότειναν να μην συμμετάσχει η ΝΔ στην κυβέρνηση, ο κ. Σαμαράς είπε ότι αν το κόμμα δεν συμμετείχε θα έδινε την εντύπωση ότι αμφισβητεί και υπονομεύει την προσπάθεια, ενώ αν συμμετείχε με κοινοβουλευτικά στελέχη της, τότε θα ερχόταν σε αντίθεση με τον χαρακτήρα της.

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε σέβεται και θα τηρήσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα, αλλά δεν πρόκειται να υπογράψει κανένα χαρτί, όπως ζητούν στην Κομισιόν, επαναλαμβάνοντας ότι για τις θέσεις του έχει ήδη ενημερώσει τους Ευρωπαίους ηγέτες.

«Σας ζητώ να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση για να ξεμπλοκάρει η 6η δόση, να επιτελέσει η νέα κυβέρνηση την αποστολή της και να οδηγηθούμε σε εκλογές» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Έθεσε μάλιστα και μια σειρά διλημμάτων στους βουλευτές του: «Τι ήταν προτιμότερο; Μια μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου μέχρι το Φεβρουάριο ή συνέχιση της κυβέρνησης Παπανδρέου για άλλα δύο χρόνια;»

in.gr


Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook