Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία 26χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Πακιστάν, στην περιοχή Μύτικα Χαλκίδας Ευβοίας. Σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε βάρος ενός 27χρονου ομοεθνούς του και συγκατοίκου του ο οποίος είχε συλληφθεί και κρατείται από τις 9 Νοεμβρίου για διοικητική απέλαση. Την ίδια ώρα, αναζητείται από τις Αστυνομικές Αρχές, τουλάχιστον ένας ακόμη συνεργός του.

Το προανακριτικό υλικό τέθηκε υπόψη του Ανακριτή Χαλκίδας, ο οποίος στις 12 Νοεμβρίου εξέδωσε σχετικό ένταλμα σύλληψης.

Ειδικότερα, μετά από πολύμηνη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, το βράδυ της 6ης Αυγούστου 2011, ο 27χρονος δράστης, με τουλάχιστον ακόμη έναν συνεργό του, ανέμεναν τον 26χρονο στον περιβάλλοντα χώρο της οικίας του και όταν αυτός επέστρεψε με το ποδήλατό του, του επιτέθηκαν με μαχαίρι και τον τραυμάτισαν θανάσιμα.

Στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι καθώς και το απομονωμένο σημείο όπου βρίσκεται η οικία, μετέφεραν την σωρό του 26χρονου σε απόσταση πενήντα (50) περίπου μέτρων από την οικία και την τοποθέτησαν σε ρείθρο, όπου βρέθηκε μετά από τέσσερις ημέρες.

Επίσης, όπως προέκυψε, αρχικά οι δράστες, προκειμένου να δυσχεράνουν και να αποπροσανατολίσουν τις έρευνες των Αστυνομικών Αρχών, «σκηνοθέτησαν» το τόπο του εγκλήματος, τοποθετώντας το ποδήλατό του σε σημείο διαμετρικά αντίθετο ως προς την οικία του και εξαφανίζοντας κάθε στοιχείο της ανθρωποκτονίας από τον περιβάλλοντα χώρο αυτής.

Ο 27χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε την Κυριακή στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, ο οποίος έδωσε εντολή να οδηγηθεί εκ νέου σήμερα στον Ανακριτή Χαλκίδας. Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.


zougla.gr