Η έκβαση της ιταλικής δημοπρασίας και τα μακροοικονομικά στοιχεία έριξαν ξανά στο κόκκινο τις ευρωπαϊκές αγορές τη Δευτέρα, με τις μετοχές των τραπεζών να πρωταγωνιστούν στην υποχώρηση. Παρόμοια η εικόνα και στη Νέα Υόρκη, όπου οι ανησυχίες για διάχυση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη οδήγησαν χαμηλότερα τις μετοχές του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Στην Ευρώπη, η μείωση της βιομηχανικής παραγωγής στην Ευρωζώνη προστέθηκε στους φόβους για την Ιταλία και καλλιέργησε αρνητικό κλίμα στις αγορές.

Άσχημες ήταν οι ειδήσεις και από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, με την ιταλική τράπεζα Unicredit να ανακοινώνει υψηλές ζημίες για το τρίτο τρίμηνο και τη μετοχή της να πρωτοστατεί στην υποχώρηση κατά 2,4% των μετοχών των τραπεζών στον StoxxEurope 600.

Aνάλογο το κλίμα και στη Νέα Υόρκη, με τις μετοχές των Bank of America, Citigroup, Wells Fargo, JPMorgan και Morgan Stanley να καταγράφουν πτώση άνω του 2%.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX υποχώρησε κατά 1,2% και ο CAC στο Παρίσι κατέγραψε πτώση κατά 1,28%. Στο Λονδίνο, ο FTSE100 υποχώρησε κατά 0,47%.

Στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,61% στις 12.078,98 μονάδες. Ο Nasdaq κατέγραψε πτώση 0,8%, ενώ ο S&P υποχώρησε κατά 0,96%.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook