Δεμένα παρέμειναν το βράδυ της Δευτέρας για τρίτη ημέρα τα πλοία στα λιμάνια της Κρήτης και του Πειραιά, ενώ η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει σταδιακή εξασθένηση των ανέμων στο Αιγαίο από σήμερα και βαθμιαία ύφεση του καιρού.

Η μείωση της έντασης των ανέμων αναμένεται μετά τις 10 το πρωί με αποτέλεσμα να υπάρξει  άρση του απαγορευτικού απόπλου των πλοίων.

Συγκεκριμένα και σε ότι αφορά στην
ΑΝΕΚ, στις 10 το πρωί πραγματοποιήθηκε το δρομολόγιο του ΕΓ/ΟΓ \”Έλυρος\” απο το λιμάνι του Πειραιά προς τα Χανιά και αντίστοιχα το ΕΓ/ΟΓ \”Λατώ\” απέπλευσε στις 10 το πρωί απο το λιμάνι της Σούδας για τον Πειραιά.

Τα δρομολόγια της ΑΝΕΚ στην γραμμή Ηράκλειο – Πειραιάς θα γίνουν κανονικά το βράδυ, όπως και τα αντίστοιχα στην γραμμή Χανιά – Πειραιάς.

Σε ότι αφορά στις Μινωικές Γραμμές, τα δρομολόγια θα γίνουν κανονικά το βράδυ και απο το λιμάνι του Πειραιά και απο το λιμάνι του Ηρακλείου. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, το \”Φαιστός Παλάς\” θα αποπλεύσει στις 10 μμ απο το λιμάνι του Ηρακλείου και το \”Κνωσός Παλάς\” στις 9,30 μμ απο το λιμάνι του Πειραιά.

Πάντως και σήμερα διατηρούνται στην Κρήτη οι βροχοπτώσεις και οι χαμηλές θερμοκρασίες με ασθενείς χινοπτώσεις κυρίως στα ψηλά των Λευκών Ορέων, ενώ συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις γύρω από το οροπέδιο του Ομαλού.

Χαρακτηριστικές είναι οι θερμοκρασίες που καταγράφησαν από τους μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σήμερα το πρωί στην Κρήτη.

Άγιος Νικόλαος 11 βαθμοί Κελσίου
Ηράκλειο 12 βαθμοί
Ανώγεια 5 βαθμοί
Ρέθυμνο 13 βαθμοί
Παλαιόχωρα 11 βαθμοί
Σαμαριά – Ομαλός 1 βαθμός
Χανιά 10 βαθμοί Κελσίου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook