Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία κατηγορείται για 48 διαρρήξεις διαμερισμάτων διαφόρων περιοχών της Θεσσαλονίκης αλλά και για πώληση των κλοπιμαίων (τιμαλφή-χρυσαφικά) σε ενεχυροδανειστήριο της πόλης, με σκοπό τη διακίνηση μαύρου χρήματος.

Συνολικά συνελήφθησαν συνολικά 16 άτομα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ιδιοκτήτη ενεχυροδανειστηρίου.

Σε βάρος των δύο ηγετικών μελών της εγκληματικής ομάδας, υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 50 και 26 ετών, σχηματίζεται δικογραφία με τις κατηγορίες της «Εγκληματικής Οργάνωσης», των «Διακεκριμένων περιπτώσεων Κλοπών», της «Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα εντός εγκληματικής ομάδας».

Με τις ίδιες κατηγορίες, συνελήφθησαν τα υπόλοιπα έξι μέλη της σπείρας, (4 υπήκοοι Γεωργίας, 2 ομογενείς), ηλικίας από 25 ως 49 ετών, στα οποία είχαν ανατεθεί οι ρόλοι του «τσιλιαδόρου» και του «παραβιαστή» κλειδαριών.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, παρουσία δικαστικών λειτουργών, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν επιπλέον 8 αλλοδαποί (επίσης υπήκοοι Γεωργίας), για τα αδικήματα της πλαστογραφίας (πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας) και της παράβασης του Νόμου περί Αλλοδαπών. Παρότι για τους τελευταίους δεν προέκυψαν ενδείξεις συμμετοχής στη συγκεκριμένη οργάνωση, διαπιστώθηκε ότι διέμεναν παράνομα στη χώρα μας, φιλοξενούμενοι στις οικίες των συλληφθέντων μελών της σπείρας, ενώ κάποιοι είχαν βεβαρημένο ποινικό παρελθόν.

Στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

10 φορητοί και επιτραπέζιοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές
4 τηλεοράσεις
1 home cinema
40 συσκευές κινητής τηλεφωνίας
5 ραδιο cd
7 ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές
4 ηλεκτρονικές παιχνιδομηχανές
1 συσκευή αναπαραγωγής ψηφιακών δίσκων
1 βίντεο player
1 συσκευή μαγνητοφώνησης
1 στερεοφωνικό ηχοσύστημα
1 γεμιστήρας πιστολιού glock με 10 φυσίγγια
1 πιστόλι αερίου-κρότου
Χρηματικό ποσό 8.800 ευρώ καθώς και διαρρηκτικών εργαλείων

Τα προερχόμενα από τις εγκληματικές δραστηριότητες χρηματικά ποσά, νομιμοποιούνταν παρανόμως με αγορές υλικών αγαθών για την κάλυψη βιοτικών και καταναλωτικών αναγκών των ίδιων των δραστών αλλά και των οικογενειών τους.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προσκειμένου να διαλευκανθεί η δράση της οργάνωσης και να εξακριβωθεί τυχόν εμπλοκή του αργυραμοιβού και σε άλλες παράνομες συναλλαγές.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook