Συμβολικές καταλήψεις σε όλα τα γραφεία της ΔΕΗ στην Κρήτη θα πραγματοποιηθούν νωρίς το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής 18/11 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το χαράτσι στα ακίνητα το οποίο αποτελεί το αποκορύφωμα των «κεφαλικών φόρων» που πέφτουν επι δικαίων και αδίκων.

Οι κινητοποιήσεις διοργανώνονται από μαζικούς φορείς, όπως τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ, τα Εργατικά Κέντρα, αγροτικούς και εμποροεπαγγελματικούς συλλόγους κ.α..

Στο μεταξύ «φουντώνει» ολοένα και περισσότερο η συμμετοχή των Δήμων στην προσπάθεια να μην προχωρήσει η ΔΕΗ στην διακοπή της ηλεκτροδότησης στις οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι.

Παράλληλα «κυκλοφορούν» πολλές και διάφορες «συμβουλές» για το τι μπορούν να κάνουν οι πολίτες. Από το να πληρώσουν τμήμα του λογαριασμού μέσω των ΑΤΜ, μέχρι να μην πληρώσουν, να περιμένουν να τους κόψουν το ηλεκτρικό ρεύμα και στην συνέχεια να το επανασυνδέσουν μόνοι τους.

Όμως τι ισχύει από όλα αυτά ;

Που βρίσκεται η αλήθεια, που ο μύθος και που η πολιτική εκμετάλλευση του πόνου και της δυστυχίας από κάποιους οι οποίοι σκορπούν ανέξοδες φρούδες ελπίδες;

Το Flashnews.gr , πραγματοποιώντας σχετική έρευνα, εντόπισε μιαν ιστοσελίδα οι δημιουργοί της οποίας έχουν ερευνήσει το συγκεκριμένο θέμα από όλες τις απόψεις και κυρίως από την νομική πλευρά του θέματος.

Πρόκειται για το www.mhxanh.org στο οποίο δημοσιεύεται ένα εγχειρίδιο για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε την οποιαδήποτε ενέργεια η οποία σχετίζεται με το θέμα του χαρατσιού στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ.

Σας συμβουλεύουμε να το διαβάσετε με ιδιαίτερη προσοχή καθώς προσφέρει την πληρέστερη ενημέρωση από όλες όσες έχουμε δει έως τώρα.

Όπως γράφουν οι συντάκτες του εγχειριδίου «Στις γραμμές που ακολουθούν μην περιμένετε να βρείτε κάποιο έξυπνο τερτίπι για να ξεγελάσετε τη ΔΕΗ, ούτε κάποιο μαγικό κόλπο που θα σας απαλλάξει από την υποχρέωση πληρωμής χωρίς συνέπειες. Τέτοια πράγματα δεν υπάρχουν, παρά μόνο σε γνωστά παραμύθια ύποπτης πολιτικής προέλευσης, με πριγκιπόπουλα που αγαπάνε το λαό τους και μαγικές φασολιές που καθαρίζουν για πάρτη μας ενώ εμείς αράζουμε στον καναπέ μας.

Αντιθέτως, αυτό που θα βρείτε στο φυλλάδιο αυτό είναι κάποιες (χρήσιμες ελπίζουμε) πληροφορίες για το νομικό καθεστώς που διέπει τη σχέση μας με τη ΔΕΗ και για το πώς αντιμετωπίζεται μέχρι σήμερα από το νομικό οπλοστάσιο του κράτους το ζήτημα της “αυθαίρετης” επανασύνδεσης του ρεύματος.

Πληροφορίες δηλαδή που ενδεχομένως να σας βοηθήσουν στην οργάνωση του αγώνα για την πρόσβαση στην ενέργεια στην πολυκατοικία σας ή στη γειτονιά σας. Ενός αγώνα που στις μέρες μας γίνεται όλο και πιο επιτακτικός, καθώς το απίστευτα υψηλό κόστος της ενέργειας σε συνδυασμό με τον εκβιαστικό μηχανισμό είσπραξης νέων φόρων μέσω της ΔΕΗ, απειλεί να βυθίσει χιλιάδες κατοικίες στο σκοτάδι.»

Δείτε εδώ ολόκληρο το εγχειρίδιο με τις συμβουλές για το χαράτσι των ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook