Καμπανάκι χτυπά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) Βασίλης Αλεβιζόπουλος, επισημαίνοντας ότι με την επικείμενη εφεδρεία υπάρχει κίνδυνος να κλείσουν συνολικά 21 αεροδρόμια λόγω έλλειψης προσωπικού.

Όπως είπε στο protothema.gr, από 2.800 άτομα που εργάζονται σήμερα, μέσω της εφεδρείας θα αποχωρήσουν σχεδόν 400 άτομα κάθε ειδικότητας, ελεγκτές κυκλοφορίας, επιθεωρητές ασφάλειας πτήσεων, πυροσβέστες, τεχνικό προσωπικό και άτομα του λιμενικού κλάδου.

Οπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας, από το 1970 μέχρι τώρα οι οργανικές θέσεις παραμένουν ίδιες, με τη σημαντική όμως διαφορά ότι τότε τα αεροδρόμια ήταν 27 ενώ σήμερα έχουν φτάσει τα 40 και προειδοποιεί ότι είναι ορατός ο κίνδυνος το καλοκαίρι του 2012 να μην μπορεί να ανταποκριθεί η χώρα στην αυξημένη κατά 25% κίνηση προς τα περιφερειακά αεροδρόμια.

Για αυτόν το λόγο, ο πρόεδρος του ΟΣΥΠΑ Β. Αλεβιζόπουλος συναντήθηκαν σήμερα στις 13.00, με το νέο Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μάκη Βορίδη, με την ελπίδα να κατατεθεί άμεση τροπολογία ώστε να παραμείνει το προσωπικό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook