Τις δυσκολίες που κρύβει η αναμέτρηση με τον Θρασύβουλο επισήμανε στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν από τα παιχνίδια της ομάδας του ο προπονητής του Πλατανιά, Τίμος Καβακάς, που τόνισε ότι δεν σημαίνει κάτι το γεγονός ότι οι «πράσινοι» έχουν ξεκινήσει με τρεις ήττες το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων»:

Ακολουθεί ένα παιχνίδι για τον Πλατανιά με τον Θρασύβουλο, το οποίο θεωρείται ειδικών συνθηκών για τους φιλοξενούμενους καθώς μετά από ένα σερί τριών ηττών θα έρθουν στα Χανιά για να παίξουν έναν πρόωρο τελικό. 

«Θα συμφωνήσω μαζί σας ότι το παιχνίδι με τον Θρασύβουλο είναι εξαιρετικά δύσκολο για εμάς. Θα έλεγα ότι ίσως να είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι από όσα έχουμε παίξει μέχρι τώρα. Ο βαθμός δυσκολίας μεγαλώνει γιατί θα παίξουμε με μία ομάδα η οποία ακόμα δεν έχει κερδίσει βαθμό. Καταλαβαίνετε ότι θα είναι ένα από τα τελευταία χαρτιά για τον Θρασύβουλο απέναντι σε εμάς. Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και υπομονετικοί. Αυτό λέμε από την Τρίτη. Θα πρέπει να έχουμε υπομονή στο παιχνίδι μας και να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι σε αυτό που πάμε να κάνουμε. Τα παιδιά το έχουν καταλάβει αυτό. Βρισκόμαστε σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι. 

Το γεγονός ότι ο Θρασύβουλος είναι η μοναδική ομάδα της κατηγορίας που δεν έχει σκοράρει σε τρία παιχνίδια, σημαίνει κάτι για εσάς; 

«Όχι, δε νομίζω. Για μένα προσωπικά, δε σημαίνει κάτι. Κάθε παιχνίδι έχει τις ιδιαιτερότητές του. Εμείς υπολογίζουμε ότι θα έρθει μία ομάδα να παίξει κλειστά και να βγει στις κόντρες. Οπότε, εμείς πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι, να μη δεχτούμε κόντρες και να έχουμε γρήγορες επιλογές. Το πιο δύσκολο πράγμα στο ποδόσφαιρο είναι να διασπάσεις μια πολυπρόσωπη άμυνα». 

Ποια είναι τα πιο επικίνδυνα σημεία του Θρασύβουλου που πρέπει να προσέξει ο Πλατανιάς;

«Είναι μια ομάδα που έχει εμπειρία στην κατηγορία. Έχει αρκετούς ποδοσφαιριστές που έχουν παίξει αρκετά χρόνια στην Β’ Εθνική και στη Σούπερ Λίγκα. Γνωρίζουμε ότι είναι μία ομάδα η οποία ξέρει να διαχειρίζεται δύσκολες καταστάσεις. Αυτός είναι και ο στόχος μας. Αν και δεν έχουν κερδίσει τα παιδιά τρία παιχνίδια, θα έρθουν αποφασισμένοι. Καταλαβαίνετε ότι όταν μία ομάδα παίζει ένα από τα τελευταία της χαρτιά, θα είναι αποφασισμένη, πολύ δυνατή και θα υπερβάλλει εαυτό. Οπότε θα πρέπει κι εμείς να κάνουμε το ίδιο». 

Σε τι κατάσταση είναι η δική σας ομάδα; Υπάρχουν προβλήματα;

«Πλην του Γκολέμη, όλοι οι υπόλοιποι είναι στη διάθεσή μου».

Ο Σκούρτης;

«Με τον Σκούρτη υπάρχει το γνωστό πρόβλημα». 

Ο Θεοδωρέλης είναι σε θέση να αγωνιστεί;

«Ναι. Από χθες (Τετάρτη) παίρνει κανονικά μέρος στο πρόγραμμα της ομάδας. Τώρα, το αν θ’ αγωνιστεί ή όχι, θα το δούμε. Έχουμε μέρες ακόμη. Είναι πολύ νωρίς ακόμη».  

Την άλλη εβδομάδα που ακολουθούν δύο παιχνίδια για τον Πλατανιά σκέφτεστε να προχωρήσετε σε κάποιες αλλαγές στο σχήμα της ομάδας; 

«Έχουμε πει ότι μας περιμένει ένας Γολγοθάς. Τελικά ο Γολγοθάς είναι μετά την Πρωτοχρονιά που θα έχουμε 9 παιχνίδια Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή. Αυτό που κοιτάζουμε εμείς αυτή τη στιγμή είναι το παιχνίδι της Κυριακής. Αν ξεπεράσουμε και αυτό το εμπόδιο, θ’ αρχίσουμε να σχεδιάζουμε το παιχνίδι του Κυπέλλου, το οποίο μας ενδιαφέρει και εννοείται ότι δεν θα πάμε για να παίξουμε απλώς ένα παιχνίδι. Θα πάμε να παίξουμε για να προκριθούμε. Από εβδομάδα θα δούμε πώς θα διαχειριστούμε αυτό το παιχνίδι». 

Σας έχει ενοχλήσει ο τρόπος που χάσατε τη νίκη στο παιχνίδι με την Καλλιθέα; Ευρύτερα σας έχει πεισμώσει που ισοφαριστήκατε με τον τρόπο που είδαμε όλοι την περασμένη Κυριακή;

«Είχα πει και μετά το παιχνίδι ότι μας άφησε μια πικρή γεύση. Δε μας έχει πειράξει. Δε νομίζω ότι μας έχει πειράξει. Αυτό που μ’ ευχαριστεί είναι ότι η ομάδα ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, σ’ ένα εκτός έδρας παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού χωρίς να είμαστε ιδιαίτερα απειλητικοί αλλά ήμασταν μια ομάδα που όταν τη δει κάποιος απ’ έξω που παρακολουθεί το παιχνίδι, σίγουρα είναι ευχαριστημένος με αυτό που βλέπει. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν αρκετά πιο επικίνδυνοι στις επιθέσεις που κάναμε. Σημειώσαμε ένα πάρα πολύ ωραίο γκολ. Για να πω την αλήθεια δεν έχω μπορέσει να δω τη φάση του ακυρωθέντος γκολ. Νομίζω ότι ήταν καθαρό το γκολ που βάλαμε. Σίγουρα, όταν ισοφαρίζεσαι στο 95’ σε μία φάση αναμπουμπούλας, πικραίνεσαι. Δεν απογοητεύεσαι. Για μένα το σημαντικότερο είναι ότι η ομάδα έκανε ίσως το καλύτερό της παιχνίδι. Σε μεγάλο διάστημα του παιχνιδιού έπαιξε όπως εγώ θέλω να παίζει». 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook