Στυγνοί δουλέμποροι μπορούν μόνο να χαρακτηριστούν 9 Σύριοι , ένας Μαροκινός και ένας Ιρακινός οι οποίοι ουσιαστικά είχαν φυλακίσει μετανάστες προκειμένου να τους αποσπάσουν χρήματα για να τους προμηθεύσουν πλαστά δελτία αιτήσεως ασύλου αλλοδαπών, αλλά και να τους στείλουν σε κάποια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα.

Οι στυγνοί δουλέμποροι ηλικίας 40, 28, 22, 26,34, 26 & 28 και 20 ετών  συνελήφθησαν χθες το πρωί έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας.

Ειδικότερα χθες το πρωί οι αστυνομικοί έπειτα από σχετική καταγγελία πήγαν σε διαμέρισμα στην περιοχή της Χερσονήσου, όπου εντόπισαν τους εννέα συλληφθέντες, καθώς επίσης οκτώ αλλοδαπούς, οι οποίοι κατήγγειλαν την παράνομη κράτησή τους.

 Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, μαζί με έναν ακόμη αλλοδαπό συνεργό τους, ο οποίος αναζητείται, το τελευταίο χρονικό διάστημα, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με δομημένη και διαρκή δράση και σκοπό τη παράνομη διακίνηση αλλοδαπών και την κατάρτιση πλαστών εγγράφων, τα οποία τα διέθεταν έναντι αμοιβής σε αλλοδαπούς για να κατατεθούν, ως δικαιολογητικά, για τη νομιμοποίηση τους.

Επίσης οι αστυνομικοί διαπίστωσαν οτι οι συλληφθέντες κρατούσαν παράνομα τους οκτώ αλλοδαπούς τη τελευταία εβδομάδα περίπου, με σκοπό να αποσπάσουν από τους οικείους τους, χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια, θα μεριμνούσαν για την προώθηση τους σε χώρες της Ευρώπης, αφού προηγουμένως τους είχαν προμηθεύσει με πλαστά δελτία αιτήσεως ασύλου αλλοδαπών.

Στο διαμέρισμα βρέθηκαν επίσης, οχτώ πλαστά δελτία αιτήσεως ασύλου αλλοδαπών με τα ονόματα των οκτώ αλλοδαπών, τα οποία κατασχέθηκαν.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την πιθανότητα συμμετοχής τους και σε άλλες παράνομες πράξεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα  στον κ. Εισαγγελέα  Πλημμελειοδικών  Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook