Η αμερικανική εταιρεία G-Form που ασχολείται με την παραγωγή προστατευτικού εξοπλισμού για αθλητές και ειδικότερα για όσους ασχολούνται με το ποδήλατο, το σκέιτμπορντ και άλλα συναφή σπορ, χρησιμοποίησε την τεχνογνωσία της για τη δημιουργία μιας θήκης προστασίας αντικείμενων όπως οι φορητές ηλεκτρονικές συσκευές.

Η θήκη έλαβε την ονομασία G-Form Extreme Sleeve και βασίζεται σε ένα υλικό που ονομάζεται PORON®XRD και είναι ικανό να απορροφά την ενέργεια που παράγεται σε μια πρόσκρουση σε ποσοστό άνω του 90%. Πρόκειται για ένα υλικό το οποίο είναι ελαφρύ, μαλακό και εύκαμπτο αλλά «σκληραίνει» όταν έρχεται σε επαφή με κάποιο σκληρό αντικείμενο ή όταν υφίσταται βίαιη πρόσκρουση.

Το υλικό είναι επίσης ανθεκτικό στο νερό παρέχοντας προστασία και από την υγρασία. Η εταιρεία έχει δημιουργήσει μια σειρά από θήκες διαμορφωμένες για διαφόρους τύπους φορητών συσκευών όπως υπολογιστές, συσκευές ανάγνωσης, ταμπλέτες κ.α.

Μάλιστα έχουν γίνει δοκιμές όπου συσκευές τοποθετούνται μέσα στη θήκη και αφήνονται να πέσουν από μεγάλα ύψη. Σε αυτές τις δοκιμές φορητές συσκευές όπως τα δημοφιλή iPad αφέθηκαν στο κενό ακόμη και από αεροσκάφη ή άλλες πτητικές συσκευές (παραπέντε κ.α) και όπως αποδείχτηκε η θήκη τα προστάτευσε αφού μετά την πτώση τους δεν είχαν πάθει το παραμικρό και λειτουργούσαν κανονικά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook