Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, εντάσσεται στο Ε.Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013, το έργο με τίτλο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΝΕΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ» προϋπολογισμού 3.000.000 ΕΥΡΩ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους.

Το προτεινόμενο έργο αφορά στην προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού για τη μετεγκατάσταση των Τμημάτων Επιστήμης Υπολογιστών, Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στα νέα κτίρια στην περιοχή Βουτών.

Ο αναγκαίος εξοπλισμός περιλαμβάνει την επίπλωση γραφείων, αιθουσών διδασκαλίας και εργαστηρίων για τα δύο κτήρια. Περιλαμβάνει επίσης τον εξοπλισμό των εκπαιδευτικών εργαστηρίων σε υπολογιστική υποδομή, και τα οπτικοακουστικά συστήματα για τα αμφιθέατρα, για αίθουσες τηλεκπαίδευσης και τηλεδιάσκεψης και τις αίθουσες διδασκαλίας.

Επιπλέον στο κτήριο του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών δημιουργείται ένα Κέντρο Δεδομένων για το σύνολο του Πανεπιστημίου Κρήτης που θα διαθέτει αποθηκευτικό χώρο δεδομένων, θα παρέχει υπηρεσίες μέσω ιδεατών μηχανών και δυνατότητες υπολογισμών υψηλών επιδόσεων για απαιτητικές ερευνητικές δραστηριότητες.

Τέλος στο έργο περιλαμβάνεται και πρόσθετος εξοπλισμός για το κτήριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών για να γίνει δυνατή η μετεγκατάσταση και των τεσσάρων υφιστάμενων Παραρτημάτων της Βιβλιοθήκης σε αυτό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook