«Από κοινού» προτίθεται να εργαστούν Βρετανία και Γερμανία για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, όπως δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μετά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο.

Ωστόσο, οι διαφωνίες των δύο χωρών σχετικά με τη γερμανική πρωτοβουλία για την επιβολή φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές δεν επιλύθηκαν. «Αγκάθι» επίσης παραμένει και η αξίωση του Βερολίνου να τροποποιηθούν οι συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Εργαζόμαστε μαζί για να βρούμε μια κοινή λύση πριν από τη σύνοδο (κορυφής της ΕΕ) την 9η Δεκεμβρίου», δήλωσε η καγκελάριος Μέρκελ.

«Η Γερμανία έχει τα δικά της συμφέροντα και το ίδιο και η Βρετανία», δήλωσε ο Κάμερον. «Συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», προσέθεσε.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι οι θεσμοί της ευρωζώνης οφείλουν να συνασπιστούν γύρω από το ενιαίο νόμισμα και συμφώνησε ότι είναι προς το συμφέρον όλων ένα «ισχυρό, επιτυχημένο, βιώσιμο ευρώ». Ως προς αυτό, η Μέρκελ αντέτεινε ότι η ευρωζώνη πρέπει να ανακτήσει την αξιοπιστία της βήμα προς βήμα.

Τέλος, ο Κάμερον χαρακτήρισε «μη αποδεκτό» το αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αυξηθεί κατά 5% ο προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ η Γερμανίδα καγκελάριος υποστήριξε ότι οι προσπάθειες συγκράτησης των προϋπολογισμών που γίνονται σε εθνικό επίπεδο, θα καθρεφτιστούν στον προϋπολογισμό της Ε.Ε.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook