Ακόμα μία σύσκεψη για το αεροδρόμιο του Καστελίου συγκαλεί αυτή τη φορά ο δήμαρχος Μινώα και μάλιστα σαββατιάτικα. Καλεσμένοι είναι ο περιφερειάρχης και η αφρόκρεμα της αυτοδιοίκησης στο Ηράκλειο. Αντιπεριφερειάρχης, πρόεδρος ΠΕΔ, πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και όλοι οι δήμαρχοι του Νομού Ηρακλείου.

Κάνουν σα να μην έχουν καταλάβει ότι το έργο δε θα γίνει. Το αδιέξοδο είναι πλήρες, οι εταιρίες δεν είναι σε θέση να βάλουν τόσα λεφτά και θέλουν αεροδρόμιο μικρότερο. Αλλά μικρότερο έχουμε ήδη, οπότε μία η άλλη.

Ακόμα και οι ξενοδόχοι λένε πως θα είναι ακριβό και ασύμφορο για τον τουρισμό. Χώρια οι αντιδράσεις των τοπικών φορέων και μεγάλης μερίδας των κατοίκων.

Άρα λοιπόν τι κάνουμε τώρα που το έχουμε πλασάρει στους ιθαγενείς ως μεγαλόπνοο έργο για όλο το νομό; Μάλλον αυτό είναι ένα καλό ερώτημα για μια σύσκεψη σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Επισήμως πάντως αντικείμενο είναι «ο κοινός σχεδιασμός δράσεων, προκειμένου να δοθούν σαφείς απαντήσεις από την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για το τι προγραμματίζεται σχετικά με τα χρονοδιαγράμματα και τους όρους υλοποίησης του έργου».

Μάριος Διονέλλης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook