Σε μια προσφορά βοήθειας προς την Ευρώπη, ύψους έως και 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προχώρησε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, δηλώνοντας πως η χώρα του επιθυμεί να συνδράμει τις προσπάθειες των Ευρωπαίων εταίρων της να αντιμετωπίσουν τα οικονομικά τους προβλήματα!

Κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Γάλλο πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν, ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας τόνισε πως η χώρα του είναι έτοιμη να προσφέρει «πρακτική βοήθεια» στην Ευρώπη.

«Καλωσορίζουμε τις προσπάθειες των Ευρωπαίων εταίρων για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων τους και από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε στους εταίρους μας πρακτική βοήθεια», δήλωσε ο κύριος Πούτιν, διευκρινίζοντας πάντως πως η Ρωσία μπορεί να προσφέρει 10 δισ. δολάρια για την Ευρώπη, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο ποσοστό (3%) με το οποίο συμμετέχει στα κεφάλαια του ΔΝΤ.

Πάντως αυτή η εξέλιξη έρχεται σε αντίθεση με όσα είχε δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν ο κύριος Πούτιν, ο οποίος μόλις προ μηνός είχε εκφράσει τη διαφωνία του για κάθε είδους οικονομική ενίσχυση σε διμερή βάση.

Την ίδια περίοδο μάλιστα ο Ρώσος πρωθυπουργός είχε επικρίνει έντονα τις χώρες της ΕΕ που ζητούν από τη Γερμανία και τη Γαλλία οικονομική βοήθεια, λέγοντας ότι ανταλλάσσουν την εθνική τους κυριαρχία με ελεημοσύνες…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook