Η Cisco και η Ρεάλ Μαδρίτης C.F. ανακοίνωσαν ότι το στάδιο Santiago Bernabéu θα εξακολουθήσει να αποτελεί πρότυπο καινοτομίας στον κλάδο της τεχνολογίας, προσφέροντας στους φιλάθλους του ποδοσφαίρου μία ξεχωριστή εμπειρία.

Το πρώτο στο είδος του στην Ευρώπη

Καθώς είναι το πρώτο ποδοσφαιρικό club στην Ευρώπη που θα αναπτύξει τη λύση Cisco Connected Stadium Wi-Fi, πρόθεση της Ρεάλ Μαδρίτης C.F. είναι να μετατρέψει το στάδιο Santiago Bernabéu σε ένα από τα πιο προηγμένα τεχνολογικά στάδια στον κόσμο.

Σύμφωνα με άρθρο σο e-pcmag, μόλις αναπτυχθεί το νέο υψηλής χωρητικότητας δίκτυο Wi-Fi, οι φίλαθλοι θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν τις κινητές συσκευές και τα smart phones ώστε να αποκτήσουν γρήγορη και αξιόπιστη πρόσβαση σε πολλές εφαρμογές σχεδιασμένες ειδικά για το στάδιο, καθώς και στο Internet και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια του αγώνα. Η ενθάρρυνση των θεατών να χρησιμοποιήσουν το δίκτυο Connected Stadium Wi-Fi για σύνδεση με το Internet θα απελευθερώσει τα δίκτυα κινητής, δίνοντας στους θεατές τη δυνατότητα να γράφουν κείμενο και να πραγματοποιούν κλήσεις, κάτι που για τα σημερινά δεδομένα αποτελεί πρόκληση.

Μαζί με το Cisco StadiumVision®, οι δύο λύσεις θα επιτρέψουν στη Ρεάλ Μαδρίτης C.F. και στους χορηγούς της να συνδέονται με τους φιλάθλους με τελείως διαφορετικό τρόπο. Με video υψηλής ευκρίνειας στις πολυάριθμες οθόνες που είναι τοποθετημένες σε όλο το στάδιο, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη δράση και το περιεχόμενο, ακόμη κι αν βρίσκονται μακριά από τις θέσεις τους.

«Πάντα επιθυμούσαμε να έχουμε ασφάλεια και τεχνολογία αιχμής ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε στους φιλάθλους μία μοναδική εμπειρία» δήλωσε ο CIO της Ρεάλ Μαδρίτης C.F., Enrique Uriel. «Μόλις το Connected Stadium Wi-Fi και το StadiumVision της Cisco υλοποιηθούν στο Santiago Bernabéu, η Ρεάλ Μαδρίτης C.F. θα προσφέρει αναβαθμισμένη εμπειρία στους φιλάθλους. Οι πρωτοποριακές αυτές λύσεις θα αξιοποιήσουν όλες τις δυνατότητες ενός δικτύου υψηλής ταχύτητας, προσαρμοσμένου στις ανάγκες του πελάτη καθώς και των νέων εφαρμογών, επιτρέποντάς μας να επικοινωνήσουμε και να απασχολήσουμε τους οπαδούς μας με τρόπους που μέχρι τώρα ήταν άγνωστοι στην Ευρώπη. Είμαστε ενθουσιασμένοι που προσφέρουμε ένα περιβάλλον περισσότερο προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κοινού και στους πελάτες νέες εναλλακτικές λύσεις ώστε να επικοινωνούν και να μοιράζονται τις εμπειρίες τους μέσω των κινητών τους συσκευών».

Νέοι τρόποι επικοινωνίας και βελτιωμένη εμπειρία για τους φιλάθλους

Κινητή Εμπειρία επόμενης γενιάς: Στο Santiago Bernabéu η Cisco θα αναπτύξει ένα υψηλής χωρητικότητας δίκτυο Connected Stadium Wi-Fi που θα προσφέρει μία εμπειρία πλουσιότερη, προσαρμοσμένη στις ανάγκες των θεατών και με μεγαλύτερη αλληλεπίδραση μέσω κινητών συσκευών και smart phones. Με το δίκτυο Connected Stadium Wi-Fi η Ρεάλ Μαδρίτης C.F.:

  • Επιτρέπει στους οπαδούς να μοιράζονται την εμπειρία τους την ημέρα του αγώνα με χιλιάδες θεατές στο στάδιο Santiago Bernabéu, καθώς και με χιλιάδες φιλάθλους σε όλο τον κόσμο, μέσω εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης στις οποίες μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση μέσω της κινητής του συσκευής.
  • Προσφέρει εφαρμογές που δημιουργούν ένα περιβάλλον πλούσιο σε εμπειρία και με έντονη αλληλεπίδραση, γεγονός που επιτρέπει στους φιλάθλους να χρησιμοποιούν το smartphone ώστε να βρίσκονται κοντά στη Ρεάλ Μαδρίτης με έναν πιο προσωποποιημένο τρόπο.
  • Εξασφαλίζει σταθερή και αξιόπιστη σύνδεση σε χιλιάδες θεατές απαλλάσσοντας το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας από τη διακίνηση δεδομένων, απελευθερώνοντας όλη τη χωρητικότητά του για την πραγματοποίηση κλήσεων και την αποστολή μηνυμάτων.
  • Προσφέρει ένα νέο κανάλι επικοινωνίας, που το προσωπικό της Ρεάλ Μαδρίτης θα μπορεί να χρησιμοποιήσει για λόγους ασφάλειας και λειτουργίας, καθώς και για άλλες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της καλύτερης επικοινωνίας με τον τύπο και με άλλα μέσα.
  • Επιπλέον, διαθέτει ένα ολόκληρο φάσμα νέων δυνατοτήτων πρόσβασης σε περιεχόμενο και επικοινωνίας με τους φιλάθλους κατά τις ημέρες που δεν διοργανώνονται αγώνες, ιδιαίτερα κατά τις ώρες επίσκεψης του Bernabéu.

Ψηφιακό Περιεχόμενο για μεγαλύτερη αλληλεπίδραση την ημέρα του αγώνα: Επίσης η Cisco θα δημιουργήσει τη βάση για μία μοναδική εμπειρία τηλεθέασης στο Santiago Bernabéu. Με ένα δίκτυο από οθόνες υψηλής ευκρίνειας εγκατεστημένες σε όλο το στάδιο η λύση Cisco StadiumVision θα προσφέρει στη Ρεάλ Μαδρίτης C.F. ένα κεντρικά διαχειριζόμενο σύστημα ψηφιακών μέσων:

  • Συνεργάτες της Ρεάλ Μαδρίτης, διαφημιστές και χορηγοί θα ενθαρρύνουν τους οπαδούς να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που προσφέρει το HD video, οι οποίες μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες των θεατών κατά τη διάρκεια του αγώνα. Εξάλλου, το video θα τραβήξει την προσοχή των θεατών στη σημαντικότερη στιγμή του αγώνα όπως το γκολ.
  • Οι θεατές που βρίσκονται σε σουίτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον αγώνα σε οθόνη υψηλής ευκρίνειας και να αξιοποιήσουν τις νέες υπηρεσίες και την προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κοινού διανομή περιεχομένου, απλά αλλάζοντας κανάλι με το διαδραστικό Cisco IP Phone που είναι εγκατεστημένο στις σουίτες.
  • Θα δημιουργηθούν νέα κανάλια πολυμέσων και επικοινωνίας ώστε να προσφέρουν βελτιωμένη εμπειρία στους βοηθητικούς χώρους, στα μπαρ και στα γραφεία έκδοσης εισιτηρίων του σταδίου.

Το δίκτυο Cisco Connected Stadium στο στάδιο Santiago Bernabéu θα είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να υποστηρίζει μεγάλο όγκο υψηλής ευκρίνειας video και διακίνησης δεδομένων Wi-Fi που προκύπτει κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Με την ανάπτυξη των λύσεων Cisco Connected Sports το Santiago Bernabéu και η Ρεάλ Μαδρίτης C.F. θα είναι σε θέση να προσφέρουν μοναδική, καινοτόμο εμπειρία στους φιλάθλους τόσο σήμερα όσο και στο μέλλον.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook