Οι αστυνομικοί του Τμήματος Επιχειρήσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Λαθρομετανάστευσης συνέλαβαν τέσσερα μέλη κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών. Οι τέσσερις υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 23 έως 49 ετών, δραστηριοποιούταν στην παράνομη είσοδο, διευκόλυνση μεταφοράς και προώθηση λαθρομεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.

Ειδικότερα και όπως αναδημοσιεύει το protothema.gr, οι τρεις από τους συλληφθέντες, οι οποίοι επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο που κινούταν ως προπομπός, συνελήφθησαν στην Εγνατία Οδό (κόμβο «Τιτάν»), ενώ στα διόδια Μαλγάρων, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 49χρονος συνεργός τους, ο οποίος οδηγούσε όχημα τύπου VAN , με το οποίο μετέφερε συνολικά δέκα (10) λαθρομετανάστες, εκ των οποίων πέντε υπηκόους Αφγανιστάν, τέσσερις υπηκόους Παλαιστίνης και έναν υπήκοο Αιγύπτου (εννέα άντρες και μια γυναίκα).

Σημειώνεται ότι, παρότι κατά τη στιγμή της σύλληψης, ο Αιγύπτιος λαθρομετανάστης δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας (ονοματεπώνυμο και υπηκοότητα), από την δακτυλοσκοπική έρευνα εξακριβώθηκαν τα πραγματικά του στοιχεία και ακολούθως διαπιστώθηκε ότι είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών, σε κάθειρξη 12 ετών για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, για την παράνομη είσοδο και μεταφορά του αρχικά στην Αθήνα και τελικώς σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθένας από τους λαθρομετανάστες κατέβαλε στα μέλη του κυκλώματος, χρηματικό ποσό μεταξύ 2.000 και 3.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook