Συνεχίζονται έως τις 28 Φεβρουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις. Παρά την οικονομική δυσπραγία οι καταναλωτές, έκαναν κάποιες αγορές σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Flashnews.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, Γιάννης Μαργαρώνης, 

«όπως δείχνουν τα στοιχεία που έχουμε για το μήνα Ιανουάριο, δυο στους τρεις συναδέλφους μας, είχαν πτώση πάνω από 15% ενώ, ένας στους τρεις ο τζίρος του παρέμεινε στα περσινά επίπεδα.

Όσον αφορά τον μήνα που διανύουμε, πρέπει να πω, ότι η αγορά κινήθηκε ικανοποιητικά και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα φετινά ποσοστά των εκπτώσεων ήταν πολύ μεγάλα και οι εκπτώσεις πραγματικές και όχι πλασματικές.

Μέχρι στιγμής, είχαμε μόνο μια καταγγελία για μια επιχείρηση που δεν τηρούσε κάποιους κανόνες, ενώ ένα θετικό στοιχείο που διαφαίνεται είναι ότι οι καταναλωτές, όλο αυτό το χρονικό διάστημα στηρίζουν τις τοπικές επιχειρήσεις, καθώς έγινε κατανοητό ότι θα πρέπει να βοηθήσουμε την τοπική οικονομία, ούτως ώστε να μην χαθούν και άλλες θέσεις εργασίας. Για αυτό και δημιουργήθηκε το κίνημα «καταναλώνω ότι παράγω» με στόχο την στήριξη των Ελληνικών επιχειρήσεων και προϊόντων.»

 Για το θέμα του Εφετείου

Στο μεταξύ, ερωτηθείς, ο Γιάννης Μαργαρώνης να σχολιάσει το κάλεσμα του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων για κλείσιμο των καταστημάτων, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την ίδρυση Εφετείου στο Ηράκλειο, απάντησε πως,

«από την πλευρά μας, στηρίζουμε τον αγώνα των Δικηγόρων και λέμε, ότι θα έπρεπε να είχαν ιδρυθεί παραρτήματα και στα Χανιά, όλων των υπηρεσιών που μετατέθηκαν στο Ηράκλειο.

Όμως, όπως καταλαβαίνεται στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που ζούμε, το να κλείσουμε για δυο ημέρες τα καταστήματά μας θα ήταν καταστροφικό και αυτό γιατί ακόμα και στις 23 του μήνα που είναι η απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ όλοι οι Εμπορικοί Σύλλογοι της Κρήτης, αποφασίσαμε να συμμετέχουμε με τρίωρη στάση εργασίας και όχι με κλείσιμο των μαγαζιών όλη την ημέρα.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook