Αγανάκτηση για τις παρακρατήσεις. Απογοητευμένοι φεύγουν από την ΑΤΕ οι αγρότες

Με σκυμμένο το κεφάλι αποχωρούν καθημερινά από την Αγροτική Τράπεζα, στο Ηράκλειο, πολλοί αγρότες που απευθύνονται στα τοπικά καταστήματα για να εισπράξουν τις επιδοτήσεις τους, ή να ζητήσουν καλλιεργητικά δάνεια, χωρίς όμως να μπορούν να πάρουν χρήματα.

Τα μισά χρήματα της ενιαίας ενίσχυσης εξανεμίστηκαν από τις παρακρατήσεις και την κράτηση χρεών που έχουν από δάνεια προς την ΑΤΕ και η απάντηση για τη χορήγηση καλλιεργητικού δανείου είναι αρνητική, λόγω της γενικότερης κατάστασης του τραπεζιτικού συστήματος.

«Τα χωράφια μας θα μείνουν χέρσα», λέει στη εφημερίδα \”Νέα Κρήτη.\” το μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου Γιώργος Τζουλιαδάκης, που βρέθηκε προσωπικά χθες στο Β’ κατάστημα Ηρακλείου της Αγροτικής, στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, και είδε από κοντά την όλη κατάσταση, κουνώντας με απογοήτευση το κεφάλι του!

Άδειασαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους λόγω παρακρατήσεων

Με ευγένεια και μεγάλη υπομονή, οι υπάλληλοι της Αγροτικής Τράπεζας προσπαθούσαν χθες να εξηγήσουν σε αρκετούς παραγωγούς ότι στα βιβλιάριά τους δεν υπάρχουν χρήματα ή έχουν μείνει μόνο κάποια μικροποσά, καθώς προηγήθηκαν… των πληρωμών οι παρακρατήσεις και \”τράβηξε\” και η τράπεζα τα ποσά που αντιστοιχούσαν στις δόσεις που έπρεπε να κρατηθούν, από τα δάνεια που έχουν πάρει στο παρελθόν και τα χρέη που έχουν απέναντι στο πιστωτικό ίδρυμα.

«Η ΑΤΕ πρέπει να αλλάξει τακτική απέναντι στους αγρότες και να ξαναγίνει όπως παλιά, όταν σε καιρούς κρίσης όλοι μας βρίσκαμε αποκούμπι στην Αγροτική, παίρνοντας κάποια καλλιεργητικά δάνεια για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες μας», λέει στην εφημερίδα μας ο κ. Τζουλιαδάκης. «Είναι πολύ κακή σήμερα η πολιτική της», λέει ο συνδικαλιστής, και ξεκαθαρίζει ότι, «αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και εξακολουθήσει η ΑΤΕ να αρνείται να μας χορηγήσει δάνεια, τότε ο αντίκτυπος θα είναι μεγάλος και στην ίδια την αγορά. Πώς εγώ, που δε μου δίνουν δάνειο, θα καταφέρω φέτος, όταν δεν έχω εισόδημα από πουθενά, να πάρω λιπάσματα για να καλλιεργήσω τη γη μου;», διερωτάται ο κ. Τζουλιαδάκης.

Ο συνδικαλιστής ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει τίποτα με τους εδώ υπαλλήλους της ΑΤΕ, αλλά το ζήτημα έχει να κάνει με την πολιτική της σε κεντρικό επίπεδο.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΟΣΗ

Περιμένουν τα Χριστούγεννα

Στο μεταξύ, όλοι ευελπιστούν να μπει το υπόλοιπο ποσοστό των επιδοτήσεων το αργότερο μέχρι τα Χριστούγεννα. Υπάρχει, πάντως, μια πληροφόρηση στον αγροτικό κόσμο, σύμφωνα με την οποία αυτός είναι και ο προσανατολισμός της κυβέρνησης. Αλλά, όπως μας λέει και ο κ. Τζουλιαδάκης, «προσωπικά ο Κώστας Σκανδαλίδης σε όλους αυτούς τους μήνες που είναι υπουργός δεν έχει καταφέρει ούτε τις επιδοτήσεις να πληρώσει στην ώρα τους και με το σωστό τρόπο. Και ούτε έχει κάνει τίποτα για τους αγρότες της Κρήτης, δυστυχώς».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook