Η αλήθεια είναι ότι το σεξ είναι υγεία και παίζει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη και στη διάρκεια μιας σχέσης. Όμως, δεν είναι μόνο αυτά τα οποία προσφέρει, καθώς η σεξουαλική ζωή είναι η αιτία που:

1. Φαίνεσαι νεότερος
Μια μακροχρόνια έρευνα με δείγμα 3.500 ανθρώπων από 30 έως και 101 χρονών έδειξε ότι το σεξ μπορεί να δείξει κάποιον από τέσσερα έως και επτά χρόνια μικρότερο. Οι ερευνητές του νοσοκομείου Royal στο Εδιμβούργο της Σκωτίας παρουσίασαν έκθεση φωτογραφιών σε μια αμερόληπτη κριτική επιτροπή και ζήτησε από τα μέλη της να μαντέψει τις ηλικίες των ανθρώπων στις φωτογραφίες. Οι άνθρωποι που «σκόραραν» τη μικρότερη ηλικία ήταν και αυτοί που έκαναν περισσότερο σεξ!

2. Είσαι ευδιάθετος
Δε χρειάζεται να πούμε ότι το σεξ προσφέρει ευτυχία και ικανοποίηση. Αυτό είναι ήδη γνωστό. Ένα άρθρο, όμως, στο «Αρχεία της Σεξουαλικής Συμπεριφοράς(Archives of Sexual Behavior)» πάει αυτή την ιδέα ένα βήμα παρακάτω. Πιο αναλυτικά, έρευνα σε 300 γυναίκες αποκάλυψε ότι το προφυλακτικό σχετίζεται με την…κατάθλιψη.

3. Γίνεσαι…κορμί
Κατά μέσο όρο, κάνοντας σεξ καίγονται 5 θερμίδες ανά λεπτό σε συσχέτιση με το βάρος κάποιου. Ακόμη, ανταλλάσσοντας με το ταίρι σας ένα καυτό φιλί αυξάνονται οι χτύποι της καρδιάς, τάση η οποία ανεβάζει τα επίπεδα καύσης θερμιδών στον ανθρώπινο οργανισμό. Για αυτό την επόμενη φορά που θα είστε απασχολημένος στη δουλειά, φροντίστε καλύτερα να καταπιαστείτε με κάτι άλλο.

4. Βάζεις «τέλος» στο συνάχι
Ναι…ναι, το σεξ μπορεί να συμβάλλει δραστικά στην καταπολέμηση του κρυολογήματος. Σε μια έρευνα για το πανεπιστήμιο Wilkes της Πενσυλβανίας, οι μελετητές βρήκαν ότι οι φοιτητές που έκαναν σεξ μία ή δύο φορές την εβδομάδα είχαν υψηλότερα επίπεδα της ανοσοσφαιρίνης Α, ενός αντισώματος που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

5. Λες «αντίο» στην πίεση
Θέλεις λιγότερο στρες στη ζωή σου; Το σεξ είναι αυτό ακριβώς που θα σε βοηθήσει να…καλμάρεις! Σε μια μελέτη στο πανεπιστήμιο Paisley της Σκωτίας, 46 άντρες και γυναίκες κλήθηκαν να δώσουν λόγο σε ένα ακροατήριο, το οποίο, εν αγνοία των ομιλητών, είχε «δασκαλευτεί» να συμπεριφέρεται βαριεστημένα και αδιάφορα ως προς τα όσα ακούει.

7.Γνωρίζεις μέχρι και τρισέγγονα!
Για λόγους που ακόμη δεν έχουν καταστεί σαφείς, η τακτική σεξουαλική επαφή μπορεί ακόμη και να αυξάνει το προσδόκιμο της ζωής σας. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στη βρετανική εφημερίδα Medical ανακάλυψε ότι οι άντρες που έκαναν σεξ κατά μέσο όρο μια φορά το μήνα είχαν περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν μέσα στην επόμενη δεκαετία, σε αντίθεση με εκείνους είχαν ερωτική επαφή μια φορά την εβδομάδα.

Για αυτό ξεχάστε το ρητό «Ένα μήλο την ημέρα…». Για να αισθάνεστε πιο υγιείς, να έχετε μακροζωία και να είστε ευδιάθετοι, ιδού το «χάπι» της ευτυχίας: Ένας ή και δύο οργασμοί μέσα στην εβδομάδα είναι μια αποτελεσματική και σίγουρα ευχάριστη θεραπεία.