Σε ένα ματς με πολλές ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες , όπου είχε όμως αρνητικό πρωταγωνιστή τον διαιτητή της αναμέτρησης Χρ. Μήτσιο με τα σφυρίγματα του και την γενικότερη συμπεριφορά του , ο Άρης κατάφερε να πετύχει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα επικρατώντας με 0-1 του ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ». «Χρυσός» σκόρερ για τους «κιτρινόμαυρους ήταν ο νεαρός Γιαννίωτας στο 31΄ με κεφαλιά.

Η εικόνα του αγώνα

Στο πρώτο ημίχρονο έγινε ένα εκπληκτικό παιχνίδι σε ρυθμό με τον ΟΦΗ και τον Άρη να χάνουν εκατέροθεν καλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 10΄ με τον Μάντζιο και στο 18΄ με τον Σουμπίνιο και τον Γεωργίου σε διπλή ευκαιρία , και στο 28΄ σε σουτ του Χόρχε Λόπεθ. Ο Άρης στη συνέχεια με τους Γιαννιώτα και Ούμπιντες προσπάθησε να διασπάσει την άμυνα του ΟΦΗ από τα πλάγια και σε μία από αυτές τις φάσεις στο 31΄κατάφερε να ανοίξει το σκορ όταν ο Ούμπιντες έβγαλε πολύ ωραία σέντρα από τα αριστερά και ο Γιαννιώτας ήρθε έξυπνα πίσω από την άμυνα του ΟΦΗ και με κεφαλιά έκανε το 0-1.

Στο 33΄ ο ΟΦΗ θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει με το πλασέ του Γεωργίου που έγλειψε το οριζόντιο δοκάρι του Βελλίδη , ενώ στο 36΄ το μακρινό σουτ του Σολτάνι πέρασε μόλις άουτ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο ΟΦΗ μπήκε δυνατά για να πιέσει από το ξεκίνημα για την ισοφάριση και θα μπορούσε να το είχε πετύχει στο 49΄ όταν το διαγώνιο σούτ του Μπουλούτ από πλάγια αριστερά έδιωξε πολύ δύσκολα σε κόρνερ ο Βελλίδης.

Στο 71΄ ο ΟΦΗ έχασε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει το ματς όταν ο Σουμπίνιο σέντραρε από τα δεξιά ο Ταυλαρίδης πήρε την κεφαλιά και ο Γεωργίου έκανε την κοντινή προβολή με τον Βελλίδη να κάνει μια εκπληκτική απόκρουση και να κρατάει το 0-1 για την ομάδα του.

Στο 77΄ ο Άρης έμεινε με δέκα παίκτες με τον Ούμπιντες να δέχεται δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε τρία λεπτά και να αφήνει την ομάδα του με λιγότερο παίκτη στο παιχνίδι.

Η πίεση του ΟΦΗ αυξήθηκε στη συνέχεια και η κρητική ομάδα πάλεψε για την ισοφάριση αλλά ο διαιτητής Μήτσιος είχε διαφορετική άποψη. Ο Ηπειρώτης ρέφερι αρνήθηκε καταφανέστατο πέναλτι σε ανατροπή του Μάντζιου μέσα στην περιοχή από τον Σανκαρέ στο 79΄ και έδωσε κίτρινη κάρτα στον επιθετικό του ΟΦΗ. Στο 85΄ ήρθε το τελειωτικό χτύπημα από τον Μήτσιο σε ακόμη μια ανατροπή του Μάντζιου μέσα στην περιοχή από τον Ντίκο όπου είδε θέατρο δείχνοντας την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον επιθετικό του ΟΦΗ.

Σαν να μην έφτανε αυτό ο ΟΦΗ έμεινε με 9 παίκτες ένα λεπτό αργότερα με τον Μήτσιο να δείχνει δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ταυλαρίδη για αντικανονικό μαρκάρισμα στον Καζναφέρη.

Από εκεί και πέρα το ματς είχε διαδικαστικό χαρακτήρα στα έξι λεπτά της καθυστέρησης που κράτησε ο Μήτσιος και οφείλονταν τα περισσότερα στην δική του σχολαστικότητα καθώς ο διαιτητής από την Ήπειρο κατάφερε να χαλάσει ένα ματς στο οποίο οι δύο ομάδες προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο αλλά δεν τους άφησε ο διαιτητής.

ΟΦΗ: Κάρολ, Γαλανόπουλος, Ταυλαρίδης, Μπουλούτ, Μάντζιος, Κάλαϊτζιτς (84’ Καμπάνταης), Γεωργίου, Σίσιτς (64’ Παπουλής), Χόρχε Λόπεθ (75’ Κατάϊ), Σουμπίνιο, Ζόρντι Λόπεθ.

ΑΡΗΣ: Βελλίδης, Μίσελ, Σολτάνι (64’ Ιάκομπ), Τόχα, Καστίγιο (75’ Βράνιες), Ντίκο, Καζναφέρης, Σανκαρέ, Γιαννιώτας (64’ Ακόστα), Ούμπιντες, Φατί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook