Η προετοιμασία
Τακτοποιήστε τον χώρο του μπάνιου σας. Βάλτε μουσική spa με ήχους της φύσης και ανάψτε κεριά με αιθέρια έλαια. Γεμίζουν το χώρο σας με αρωματικές νότες και χαρίζουν ατμόσφαιρα στο μπάνιο.

Στον ατμό
\"http://www.jenny.gr/wp-content/uploads/2011/11/il_570xN.190237948_large.jpg\"Κλείστε την πόρτα του μπάνιου και γεμίστε την μπανιέρα με ζεστό νερό ή ανοίξτε λίγο το ντους. Μόλις έχετε φτιάξει ένα μίνι χαμάμ! Ο ατμός εκτός του ότι χαλαρώνει ταυτόχρονα προετοιμάζει την επιδερμίδα σας για μια σειρά από περιποιήσεις όπως, απολέπιση και βαθύς καθαρισμός τους σώματος αλλά και πεντικιούρ-μανικιούρ.

Τώρα το νερό της μπανιέρας πρέπει να είναι χλιαρό. Βάλτε μέσα άλατα μπάνιου και βυθιστείτε εκεί για 10 λεπτά. Προτιμήστε τα φυσικά άλατα και χρησιμοποιήστε και λίγη ποσότητα για να κάνετε απολέπιση στην επιδερμίδα του σώματός σας. Βγείτε από το μπάνιο και σκουπιστείτε ταμπονατιστά.

Εάν είστε μόνη αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να κάνετε αποτρίχωση είτε με κερί είτε οποιαδήποτε άλλη σπιτική μέθοδο ακολουθείτε. Σε κάθε περίπτωση πρέπει στο τέλος να κάνετε μασάζ στο σώμα σας με μια λοσιόν ή λάδι σώματος.

Τώρα που το δέρμα σας είναι μαλακό κάντε ένα μίνι πεντικιούρ τρίβοντας με αλαφρόπετρα τις φτέρνες και τα σκληρά σημεία στα πόδια. Λιμάρτε τα νύχια σας και απλώστε τους λάδι ενυδάτωσης.

Στο πρόσωπο τώρα! Εάν η εβδομάδα είχε ένταση σας προτείνω τις homemade antistress κομπρέσες: Σε ένα μπολ προσθέστε ζεστό νερό και λίγες σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεβάντας. Βάλτε μέσα μια μικρή πετσέτα και στη συνέχεια, τοποθετήστε τις κομπρέσες στο πρόσωπο και στο λαιμό παίρνοντας βαθιές αναπνοές. Επαναλάβετε τρεις φορές.

\"http://www.glamourpuss1.com/blog/wp-content/uploads/2011/10/home-spa.jpg\"Και τώρα λίγη αρωματοθεραπεία: Προσθέστε σε ένα μπολ με καθαρό, χλιαρό νερό μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο νερολί ή ylang-ylang που χαρίζουν ένα συναίσθημα ευεξίας (βάλτε λίγη χαλαρή μουσική με ήχους της φύσης και πάρτε βαθιές αναπνοές).

Ξεκινήστε ένα καλό, καθαρισμό προσώπου. Η «εμπειρία spa» εξαρτάται πολύ από τις μυρωδιές (και οι όμορφες, καθαρές μυρωδιές της φύσης θα αρέσουν πολύ και στον σύντροφο σας). Καθαρίστε υπολείμματα μακιγιάζ με μια λοσιόν και επιλέξτε λοιπόν ένα scrub προσώπου με φυσικά συστατικά ώστε να απομακρύνετε από το πρόσωπό σας τα νεκρά κύτταρα. Στη συνέχεια, κάντε μια μάσκα ενυδάτωσης. Επιλέξτε μια ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας και με δροσερά συστατικά. Μην ξεχάσετε στο τέλος να απλώσετε κανονικά την κρέμα ματιών σας.

Για ένα πλήρες home spa: 

  • Χρησιμοποιήστε το φυσικό σφουγγάρι απολέπισης.
  • Μερικοί το προτιμούν καυτό αλλά εσείς καλύτερα να το αποφύγετε γιατί το πολύ ζεστό νερό αφυδατώνει την επιδερμίδα.
  • Πολύ καλή απολέπιση προσώπου κάνει το mulsim sponge ή σφουγγάρι απολέπισης για το πρόσωπο¨.
  • Κάτι σας λείπει; Δεν πειράζει φτιάξτε τα δικά σας καλλυντικά με αυτές τις συνταγές ομορφιάς από το Βιβλίο «Πως να φτιάξετε φυσικά καλλυντικά» της Ίνγκριτ Κρυστάλλη-Ελένη Κοταλακίδου, Εκδόσεις Τρόπος ζωής.

Κλωνάρια λεβάντας
Η αποξηραμένη λεβάντα είναι μια πολύ ωραία μυρωδιά για τα ντουλάπια και τα δωμάτια.
Μπορείτε φτιάξετε μόνες σας μικρά αρωματικά μαξιλαράκια (10Χ10) χρησιμοποιώντας ύφασμα και κλωστή και βάζοντας μέσα τη λεβάντα. Φτιάξτε και δωρίστε τα στις φίλες σας.

\"http://www.fashionncare.com/wp-content/uploads/2011/05/Home-Spa2.bmp\"Λεμόνι
Γίνεται πολύ καλή λοσιόν για ανοιχτούς πόρους
. Στύψτε λεμόνι και ανακατέψτε το χυμό του με 300γρ. βρασμένο νερό. Διατηρήστε το σε δροσερό μέρος το πολύ για 2 εβδομάδες.

Καρότο
Φοβερή μάσκα κατά των ρυτίδων.
Πολτοποιείται ένα ώριμο καρότο κομμένο σε κομματάκια μαζί με 1 κουταλάκι σιτέλαιο, ή αμυγδαλέλαιο, ή ένα ελαιόλαδο στο μπλέντερ. Βάζουμε το μίγμα για 2 ώρες στο ψυγείο. Μετά το μοιράζουμε σε πρόσωπο και λαιμό επί 30’ και ξεπλένουμε.

Ελαιόλαδο
Γίνεται μία φοβερή μάσκα χεριών. Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι 2 κουταλιές ελαιόλαδο, 3 κουταλιές κερήθρα και μία χούφτα βλαστάρια από δενδρολίβανο. Τα σιγοβράζετε για 30’. Τα σουρώνετε ζεστά και προσθέτετε 8 κουταλιές ροδόνερο.

Φράουλα
Λιώνετε μερικές φράουλες με το πιρούνι. Στραγγίζετε το ζουμί τους και με αυτό βουρτσίζετε προσεκτικά τα δόντια σας.

Αγγούρι
Η γνωστή τονωτική μάσκα. Τοποθετούμε φρεσκοκομμένες φέτες αγγουριού στο πρόσωπο μας για 30’ κατόπιν ξεπλένουμε με άφθονο νερό και θα νιώσουμε το δέρμα μας δροσερό και ανανεωμένο.

Αβοκάντο
Ενυδατική κρέμα κατά της ξηρότητας:
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ ένα ξεφλουδισμένο αβοκάντο. Προσθέτουμε 1 κουταλάκι μέλι, χυμό λεμονιού και γιαούρτι. Βάζουμε την κρέμα επί 30’ στο ψυγείο και μετά την χρησιμοποιούμε.

Νεράντζια ή πορτοκάλια
Φτιάξτε τη δική σας κολώνια: Σκεπάζετε μία χούφτα άνθη πορτοκαλιάς ή νεραντζιάς και δεντρολίβανου με άσπρο οινόπνευμα σ΄ένα γυάλινο βάζο. Το αφήνουμε 10 ημέρες. Το σουρώνουμε και προσθέτουμε λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο από λεμόνι. Το ανακατεύουμε με βρασμένο νερό που έχει κρυώσει (διάλυμα 1:3).

Καλή επιτυχία!

(jenny.gr)

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook