Ένα βίντεο που θα διευκολύνει την αναζήτηση για τη νέα γενιά αστροναυτών που θα χρειαστεί να στρατολογηθούν έδωσε στη δημοσιότητα η Nasa.

Αν και μέχρι σήμερα κρατούσε ένα πιο χαμηλό προφίλ σε ό,τι αφορά στην εκπαίδευση και την πρόσληψη αστροναυτών, αποφάσισε να «εκσυγχρονιστεί» δημιουργώντας ένα βίντεο με εφέ και δυνατή μουσική δίνοντας με αυτό τον τρόπο μια γεύση στους επίδοξους αστροναύτες από το πώς θα είναι η ζωή τους δουλεύοντας για τη NASA.

«Σας χρειαζόμαστε για να μας βοηθήσετε στον σχεδιασμό της μελλοντικής εξερεύνησης. Ελάτε στη ΝASA. Συμπληρώστε τώρα τις αιτήσεις αν θέλετε να είστε μεταξύ των υποψηφίων που τελικά θα προσληφθούν το 2013. Η εμπειρία της πτήσης στο διάστημα αρχίζει αμέσως τώρα» ακούγεται να λέει στο βίντεο ο διοικητής της NASA, Charles Bolden.

O μισθός ενός εργαζομένου στη NASA κυμαίνεται από 64,700 έως 141,700 δολάρια ετησίως. Οι αιτούντες θα πρέπει να έχουν οπωσδήποτε πτυχίο αν και στην πλειοψηφία τους οι αστροναύτες έχουν μάστερ και διδακτορικό στη μηχανολογία, τη βιολογία, τη φυσική ή τα μαθηματικά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook