Συνεχίζεται το πρωί της Δευτέρας η κατάληψη που πραγματοποιούν από το βράδυ της Κυριακής οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ στο κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ στην οδό Μεσογείων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ Ν.Φωτόπουλο, η κατάληψη γίνεται προκειμένου «να μη φύγει καμία εντολή διακοπής ρεύματος σε κανένα σπίτι φτωχού, ανέργου, μικροσυνταξιούχου».

Η κατάληψη πραγματοποιείται, παρά την εντολή που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών για προσωρινή αναστολή των διαδικασιών διακοπής της ηλεκτροδότησης σε νοικοκυριά που δεν έχουν πληρώσει τους λογαριασμούς με το τέλος ακινήτων.

Μετά τη θύελλα των αντιδράσεων για το τέλος ακινήτων, που ενισχύθηκε από τα λάθη που παρατηρήθηκαν στον υπολογισμό του, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει εξαιρέσεις ορισμένων αδύναμων κοινωνικών ομάδων από το τέλος ακινήτων και προς το παρόν έχει «παγώσει» η διακοπή του ρεύματος σε όσους δεν έχουν πληρώσει τους λογαριασμούς.

Από τη ΔΕΗ επισημαίνεται πως βάσει των οδηγιών που υπάρχουν, οι εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης θα εκδίδονται από τη ΔΕΗ και θα αποστέλλονται στο διαχειριστή του συστήματος, ωστόσο δεν θα εκτελούνται προσωρινά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook