Σε περιπέτειες μπήκε ένας 35χρονος ορειβάτης στο όρος Γκίγκιλος, του δήμου Σφακίων στα Χανιά, όταν γλίστρησε και χτύπησε στο πόδι του. Αμέσως στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση από άνδρες της ΕΜΑΚ και του Ερυθρού Σταυρού προκειμένου να τον εντοπίσουν και να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Ήταν 16.20 το απόγευμα όταν τα μέλη της ορειβατικής ομάδας ειδοποίησαν τις αρχές για τον τραυματισμό ενός εκ των τριών ορειβατών και ζήτησαν βοήθεια καθώς βρίσκονταν σε υψόμετρο 1.620 μέτρων και οι καιρικές συνθήκες ήταν κακές.

Όπως φάνηκε από την πρώτη τους επικοινωνία με τις αρχές, οι ορειβάτες λόγω της εμπειρίας τους δεν είχαν χάσει την ψυχραιμία τους. Ζήτησαν όμως τη βοήθεια των αρχών προκειμένου να κατέβει από το βουνό ο τραυματισμένος φίλος τους πριν πέσει η νύχτα.

Οι άνδρες του πρώτου πυροσβεστικού σταθμού ξεκίνησαν από το Ξυλόσκαλο την ανάβασή τους προκειμένου να προσεγγίσουν τον 35χρονο ορειβάτη.

Μετά από περίπου 3 ώρες ανάβασης οι διασώστες κατάφεραν να προσεγγίσουν τους ορειβάτες και να κατεβάσουν από το βουνό τον 35χρονο, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Αν και τραυματισμένος στο πόδι, ο 35χρονος ορειβάτης από το Ρέθυμνο είναι καλά στην υγεία του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook