Η πρωτεύουσα της Ιταλίας, µε το µοναδικό ιστορικό κέντρο καταχωρηµένο στη λίστα των Μνηµείων Παγκόσµιας Πολιτιστικής Κληρονοµιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, δεν ονοµάζεται τυχαία Αιώνια Πόλη.

Περιήγηση στο κέντρο

Η βόλτα στο κέντρο της προσφέρει µοναδικές εµπειρίες. Ιστορία, τέχνη, γεύση, µόδα… Όλα ξεδιπλώνονται µπροστά σου σαν σε ταινία.

Ο «ψαγµένος» επισκέπτης ξεκινάει τη βόλτα του από την περίφηµη Via Veneto και «µπαίνει» κυριολεκτικά στην «Dolce Vita» του Φελίνι. Μοντέρνα και παλιά cafés, αστραφτερά σπορ αµάξια, πανέµορφες γυναίκες και γοητευτικοί άντρες παρελαύνουν µπρος στα µάτια σου και σε πάνε σε άλλες εποχές.

\"\"

Αφήνοντας πίσω την ιστορική Via, συναντάς το περίφηµο σιντριβάνι Fontana di Trevi και ρίχνεις το κέρµα σου για «καλή τύχη».

Περπατώντας στα δροµάκια γύρω από την Piazza di Spagna, η απόλαυση είναι µοναδική. Απίστευτα cafés, όπως το ιστορικό Café Greco, window shopping όλων των διάσηµων οίκων, µικρά εργαστήρια που φτιάχνουν µπροστά σου φρέσκα ζυµαρικά, η ανοιχτή αγορά µε ζαρζαβατικά, µυρωδικά, τυριά και προσούτο θα σε µαγέψουν.

\"\"

Και φυσικά µην ξεχάσεις την Piazza Navona, όπου ανάµεσα από απαστράπτοντα ρεστό, µικρές γραφικές ταβέρνες και φασαριόζικα cafés θα αντικρίσεις πάµπολλα µικρά εργαστήρια συντήρησης έργων τέχνης.

Η Ρώµη είναι µια πόλη στην οποία πραγµατικά δεν ξέρεις τι να πρωτοκάνεις.

Τα αξιοθέατα:

Βατικανό και Καπέλα Σιξτίνα, Πάνθεον, Σκαλινάτα στην Πιάτσα ντι Σπάνια, Κολοσσαίο, πλατεία Αγίου Πέτρου, Αρχαία Αγορά – η λίστα µε τα αξιοθέατα είναι ατελείωτη στη Ρώµη. Χώρια που υπάρχουν πράγµατα να κάνετε και να δείτε και έξω από αυτήν, όπως η παραλιακή Όστια και το Fiumicino, µόλις 25-30 χιλιόµετρα παραέξω.

Μην ξεχνάς ότι βρίσκεσαι σε ένα ανοιχτό µουσείο και συνάµα σε µια ευρωπαϊκή µεγαλούπολη µοναδικού κάλλους και οµορφιάς.

Που να µείνετε:


• Grand Hotel Plaza, Via del Corso 126, Piazza di Spagna

• iQ Hotel Rome, Via Firenze 8

• Hotel Ponte Sisto, Via dei Pettinari 64

• Hotel Nicolo III a San Pietro, Nicolo III 8

• Hotel Navona, Via dei Sediari 8

Που να φάτε

• Il Coccio, Via dei Meli 34

• Trattoria Priscilla, Via Appia Antica 68

• La Pergola, Via Cadlolo 101, Cavalieri Hilton

• La Taverna Dei Monti, Via del Boschetto 41

(Νέλλη Σπηλιοπούλου / myworld.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook