Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, την προηγούμενη εβδομάδα, το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τον Εθελοντισμό στην Πολιτική Προστασία «Προστατεύω τον Εαυτό μου και τους Άλλους» που διοργανώθηκε από την Αντιδημαρχία Παιδείας & Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης.

Εκατό και πλέον συμπολίτες μας συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε όλες τις θεματικές ενότητες του Εκπαιδευτικού Προγράμματος, διάρκειας σχεδόν 100 ωρών σε 21 συναντήσεις και εκπαιδεύτηκαν από καθηγητές διαφόρων συμπραττόντων φορέων όπως η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών, το Λιμενικό Σώμα, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, η ΜΚΟ PRAKSIS και η Κινητή Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών.

 Το Πρόγραμμα αυτό είχε σχεδιαστεί και οργανωθεί για την αντιμετώπιση των φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών κατά τη διάρκεια του οποίου οι εθελοντές εκπαιδεύτηκαν στην απόκτηση πιστοποιημένων δεξιοτήτων διαχείρισης κινδύνου και κρίσεων, καθώς και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης. Επίσης τους κατέστησε ικανούς να αναπτύξουν δράσεις πολιτικής προστασίας στην τοπική κοινωνία.

Σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Νίκος Γιαλιτάκης κατά τη λήξη του Προγράμματος, ευχαρίστησε τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης για την άριστη συνεργασία που είχαν με τον Δήμο Ηρακλείου. Κυρίως όμως συνεχάρη τους Εθελοντές για την ουσιαστική συμμετοχή τους, ενώ αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι ο Δήμος Ηρακλείου, θα εντείνει τις πρωτοβουλίες που αφορούν τη Νέα Γενιά και σε άλλα πεδία δράσης.

Τέλος ανακοίνωσε ότι όλοι οι Εθελοντές, ειδικά αυτοί που έλαβαν την πιστοποιημένη εκπαίδευση, από εδώ και στο εξής θα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του συνολικού σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχή για την Πολιτική Προστασία, στοιχείο απαραίτητο ειδικά στις σημερινές συνθήκες που έχουν μετατρέψει τις κοινωνίες μας σε κοινωνίες διακινδύνευσης και ενώ το φυσικό περιβάλλον αλλάζει, το μικροκλίμα μεταβάλλεται, τα φυσικά φαινόμενα εκδηλώνονται ενίοτε με βίαιο και ακραίο τρόπο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook