Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης ανακοίνωσε σήμερα το νέο κυβερνητικό σχήμα της χώρας, το οποίο περιλαμβάνει μερικές επιλογές- έκπληξη και δείχνει ότι προσπάθησε να αμβλύνει τις αντιπαλότητες μεταξύ των περιφερειακών φατριών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Συμβουλίου Μαχμούντ Σαμάμ, υπουργός Άμυνας ορίστηκε ο Οσάμα αλ Τζουάλι, διοικητής του στρατιωτικού συμβουλίου στην πόλη της Ζιντάν, ο οποίος φαίνεται ότι κατοχύρωσε αυτή τη θέση αφότου οι δυνάμεις του συνέλαβαν τον γιο του Μουάμαρ Καντάφι, Σάιφ αλ- Ισλάμ.

Τη θέση του υπουργού Εξωτερικών πήρε ο Άσουρ Μπιν Χαγιάλ, ένας διπλωμάτης από τη Ντέρνα στην ανατολική Λιβύη, ο οποίος δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός. Ο διορισμός του δεν ήταν αναμενόμενος, καθώς οι διπλωμάτες θεωρούσαν ότι η θέση θα καταληφθεί από τον αναπληρωτή απεσταλμένο της Λιβύης στον ΟΗΕ Ιμπραήμ Νταμπάσι, ο οποίος είχε ενεργό ρόλο στην εξέγερση κατά του Μουάμαρ Καντάφι.

Ο Χάσαν Ζίγκλαμ, ένα ανώτερο στέλεχος της πετρελαϊκής βιομηχανίας, κατέλαβε τη θέση του υπουργού Οικονομικών και ο Αμπντουλαχμάν Μπεν Γιέζα, ένα πρώην ανώτερο στέλεχος της ιταλικής πετρελαϊκής εταιρείας, τη θέση του υπουργού Πετρελαίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook