Παραιτήθηκε από τη θέση του γενικού γραμματέα δημοσιονομικής πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών ο Ηλίας Πεντάζος, εκ των κυβερνητικών στελεχών που μετείχαν στην ομάδα διαπραγμάτευσης με την τρόικα. Οπως έγινε γνωστό ο κ. Πεντάζος παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους.

Την Τρίτη το απόγευμα συμφωνήθηκε να παραμείνει στη θέση του, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, για διάστημα μερικών ακόμη ημερών (το πολύ ως τις 10 Δεκεμβρίου) προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου.

Ο κ. Πεντάζος ήταν κατά βάση ο «συντονιστής έργου» στην προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ, ήταν κεντρικό πρόσωπο στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και είχε επιλεγεί για την κομβική αυτή θέση από τον τ. υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Την Τρίτη έγινε γνωστό σε κορυφαίους κύκλους του υπουργείου ότι «ολοκλήρωσε το έργο του» με τη σύνταξη και κατάθεση στη Βουλή του αναθεωρημένου μεσοπρόθεσμου προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας και την προετοιμασία της συμφωνίας για τη νέα δανειακή σύμβαση.