Αν και χρειάστηκαν την διαδικασία των πέναλτι Παναχαϊκή και Καλλονή κατάφεραν να πάρουν το… εισιτήριο για τη γ’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδος ΟΠΑΠ, αποκλείοντας Δόξα Κρανούλας και Γλυφάδα αντίστοιχα.

Στη «ρώσικη ρουλέτα» έκανε την έκπληξη και η Καλαμάτα αποκλείοντας τον Φωκικό.

Στο πρώτο ματς της ιστορίας του στο θεσμό ο Ρούβας δεν τα κατάφερε απέναντι στη Λάρισα και έχασε με 1-0, από γκολ του πρώην παίκτη του ΟΦΗ, Πλιάγκα, στο 29’.

Στην Κρανούλα η Παναχαϊκή προηγήθηκε με τον Κυβελίδη στο 9’ αλλά οι γηπεδούχοι ανέτρεψαν το σκορ με γκολ των Γαϊδαρτζή (11’) και Νάνου (40’). Στο 75’ ισοφάρισε ο Ντίνας στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση. Οι φιλοξενούμενοι βέβαια είχαν και δύο δοκάρια με τους Φουρτάδο (7’) και Κυβελίδη (87’).

Στην παράταση δεν άλλαξε κάτι και το παιχνίδι πήγε στα πέναλτι, όπου πήρε την πρόκριση η «κοκκινόμαυρη» ομάδα με 4-3.

Στο γήπεδο του Μεσσηνιακού η Καλαμάτα είχε δοκάρι στο 5’ με τον Κωστή αλλά το 0-0 στο παιχνίδι με τον Φωκικό έμεινε μέχρι το 90’. Στην παράταση οι δύο ομάδες συνέχισαν να είναι στο «0» και έτσι το παιχνίδι πήγε στα πέναλτι. Οι ποδοσφαιριστές της «Μαύρης Θύελλας» πιο εύστοχοι πήραν την πρόκριση με 3-0 στη διαδικασία αυτή.

Δραματικό παιχνίδι έγινε και στο γήπεδο του Ελληνικού, όπου ο Καραχάλιος έβαλε μπροστά στο σκορ την Γλυφάδα στο 49’, για να ισοφαρίσει για την Καλλονή στο 75’ ο Κριπιντίρης. Στην παράταση και στο 109’ ο Λεοζίνιο πέτυχε το 1-2, ενώ στο 115’ ο Τσαμουρλίδης, που είχε «σπάσει» τα δοκάρια στο 33’ και στο 107’, ισοφάρισε σε 2-2. Στα πέναλτι η πρόκριση πήγε στην ομάδα της Μυτιλήνης.  

Λευτέρης Αντωνακάκης

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook