Λίγα 24ωρα μετά την αποχώρηση του από τον ΟΦΗ ο Βασίλης Ρόβας έδωσε την πρώτη του συνέντευξη μιλώντας στο «www.kritikifoni.com» για τους λόγους που τον έκαναν να αποχωρήσει από την κρητική ομάδα.

Ο Ρόβας μίλησε για σκληρά λόγια για την αντιμετώπιση που είχε από την διοίκηση του ΟΦΗ αλλά και από τον προπονητή της ομάδας τον Νίκο Αναστόπουλο ενώ στάθηκε ιδιαίτερα και στο οικονομικό κομμάτι τονίζοντας ότι «Ποτέ μέχρι σήμερα δεν ζήτησα δανεικά από το πατέρα μου και έφθασα να το κάνω σήμερα που είμαι 27 ετών».

Αναλυτικά στην τοποθέτηση του ο Ρόβας τονίζει τα εξής : «Πήρα την απόφαση να φύγω από τον ΟΦΗ, γιατί βαρέθηκα τα συνεχόμενα θα και τον αδικαιολόγητο παραγκωνισμό που έγινε στο πρόσωπο μου. Δυστυχώς είμαι 27 χρονών και έφθασα στο σημείο να ζητάω δανεικά από τους φίλους και το πατέρα μου για να ζήσω, γιατί δεν έχω χρήματα. Δεν είναι σωστή η συμπεριφορά που έγινε στο πρόσωπο μου. Θα καταθέσω προσφυγή γιατί πρέπει να κατοχυρώσω τα χρήματα που δικαιούμαι. Είναι άδικο να μην αναγνωρίζεται η αξία μου και το γεγονός ότι μπορώ και θέλω να είμαι βασικός στην ομάδα μου και να μου στερούν τέτοιο δικαίωμα. Άλλα μας έλεγαν το καλοκαίρι και άλλα έκαναν μετά. Βγάλαμε την ομάδα στη Super League και μετά μας πέταξαν σαν να είμαστε σκουπίδια. Ενώ θα έπρεπε στο κορμό που είχε η ομάδα αμέσως μετά τους αγώνες μπαράζ να στήσουν το μεταγραφικό σχεδιασμό για τη νέα περίοδο, έφεραν 14 παίκτες στον ΟΦΗ. Γιατί δεν μας είπαν πως δεν μας χρειάζονται και να φύγουμε; Ποτέ δεν θα κάνω κακό στον ΟΦΗ. Όμως αυτή δεν είναι συμπεριφορά προς το πρόσωπο μου. Έχω κουρασθεί να ακούω θα και θα και θα. Η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο. Επειδή έχουν αναφέρει διάφορα, ακόμη κι αν ήμουνα βασικός στον αγώνα με τον Άρη πάλι την ίδια απόφαση θα έπαιρνα. Θα έφευγα από τον ΟΦΗ. Δεν είναι η απόφαση που πήρα εν βρασμώ ψυχής όπως λέμε. Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. Δεν πάει άλλο. Ποτέ μέχρι σήμερα δεν ζήτησα δανεικά από το πατέρα μου και έφθασα να το κάνω σήμερα που είμαι 27 ετών. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τη ψυχολογία μου να πηγαίνω μετά τη προπόνηση σπίτι μου, να είμαι μόνος, να δέχομαι αυτή την άδικη συμπεριφορά στο πρόσωπο μου, να με πληρώνουν και να με έχουν βάλει σαν σε αδιέξοδο. Δεν έχω απολύτως τίποτε με τον κόσμο του ΟΦΗ. Το αντίθετο. Αγαπώ και εκτιμώ τον κόσμο της ομάδας μου γιατί αναγνωρίζει τη προσπάθεια που έκανα μαζί με τους συμπαίκτες μου και στις δύσκολες προσωπικές στιγμές που πέρασα με το τραυματισμό μου ήταν δίπλα μου. Όταν κτίζεις ένα σπίτι πρέπει να βάλεις γερά θεμέλια. Εάν δεν γίνει αυτό, το σπίτι θα καταρρεύσει με τη πάροδο του χρόνου. Δεν επεδίωξα ποτέ να βρω άλλη ομάδα. Ποτέ δεν ήλθα σε επαφή με άλλη ΠΑΕ. Και δεν το έκανα γιατί απλά ακόμη δεν έχω αποχωρήσει από τον ΟΦΗ. Όμως επειδή η αξία μου αναγνωρίζεται, ήλθαν σε επαφή μαζί μου εκπρόσωποι από δύο ομάδες και μου είπαν ότι εάν η απόφαση μου είναι οριστική να φύγω από τον ΟΦΗ και δεν έχω βρει άλλη ομάδα, θέλουν να με εντάξουν στη δύναμη τους.».