Με κλιμάκωση του αγώνα για την ανατροπή της αύξησης στην τιμή των εισιτηρίων των μέσων μαζικής μεταφοράς προειδοποιεί το Κίνημα «Δεν πληρώνω», καταγγέλλοντας μήνυση της ΤΡΑΜ ΑΕ κατά δημοτικών κινήσεων της Ν.Σμύρνης.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται: «Η ΤΡΑΜ ΑΕ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά εναντίον της κίνησης

Μια Πόλη Ανάποδα–Αριστερή Παρέμβαση στους Δρόμους της Νέας Σμύρνης, του συντονισμού αριστερών δημοτικών κινήσεων και αντικαπιταλιστικών κινήσεων πόλης «ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ», της Συνέλευσης Λόφου Λαμπράκη και της συλλογικότητας Δεν Πληρώνω Νέας Σμύρνης, γιατί μέσω ανακοινώσεων παροτρύνουν το επιβατικό κοινό με έμπρακτο τρόπο να δηλώσει την ανυπακοή του στην αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, αρνούμενο να πληρώσει εισιτήριο».

Επισημαίνεται, ακόμη: «Αυτή η επιχείρηση δικαστικών διώξεων είναι συμπλήρωμα της ποινικοποίησης της άρνησης πληρωμής εισιτηρίου και της κυβερνητικής προπαγάνδας για \”τζαμπατζήδες\”, \”ανευθυνότητα\” και \”αντικοινωνική συμπεριφορά\”.

»Την ίδια περίοδο που μειώνουν μισθούς και συντάξεις, που διαλύουν υγεία, παιδεία και συγκοινωνίες, που αυξάνουν τις τιμές των εισιτηρίων, τα τιμολόγια της ΔΕΗ και το ΦΠΑ βασικών αγαθών, βγάζουν λάδι τους εαυτούς τους για σκάνδαλα δισεκατομμυρίων ευρώ. Και τολμάνε αυτοί οι ίδιοι και μιλάνε για αντικοινωνική συμπεριφορά, οι \”τζαμπατζήδες\” του μόχθου μας, οι \”λαθρεπιβάτες\” της ζωής μας».

Υπογραμμίζεται, δε: «Είναι όμως βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοιου τύπου ενέργειες θα μας κάμψουν. Δηλώνουμε ότι με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα θα συμβάλουμε στην κλιμάκωση του αγώνα για την ανατροπή της αύξησης στην τιμή των εισιτηρίων των ΜΜΜ, για δημόσιες/ποιοτικές/δωρεάν μετακινήσεις. Γιατί η μετακίνηση είναι κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα, όχι εμπόρευμα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook