Η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas σχεδιάζει να λανσάρει αθλητικά παπούτσια στην Ινδία, των οποίων η τιμή πώλησης δεν θα υπερβαίνει το ένα δολάριο το ζευγάρι!

Με πληθυσμό 1,1 δισ. ανθρώπων, ο οποίος σε μία δεκαετία υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει εκείνον της Κίνας, η Ινδία αποτελεί μία τεράστια αναπτυσσόμενη αγορά όπου οι εταιρείες εξασφαλίζουν κέρδη μέσω της μαζικής παραγωγής. Τα «adidas του ενός δολαρίου» δεν έχουν ακόμη παρουσιαστεί επισήμως, σύμφωνα όμως με τις πρώτες πληροφορίες θα είναι μάλλον πάνινα ή πλαστικά και αρκετά ανθεκτικά.

Τώρα η Adidas προσδοκά να πείσει τους εκατοντάδες εκατομμύρια ινδούς αγρότες να αλλάξουν τις πλαστικές παντόφλες τους με τα δικά της πάμφθηνα και μοντέρνα αθλητικά παπούτσια. Η ιδέα αρχικά εφαρμόστηκε στο Μπανγκλαντές χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, εξαιτίας των υψηλών δασμών και της έλλειψης παρουσίας της εταιρείας στη χώρα. «Πουλήσαμε 5.000 ζευγάρια στη διάρκεια της δοκιμαστικής φάσης και είχαμε μόνο απώλειες. Τα παπούτσια μας κόστιζαν τρία δολάρια και έπρεπε να πληρώσουμε 3,5 δολάρια για την εισαγωγή τους», ομολόγησε ο επικεφαλής της Adidas, Χέρμπερτ Χάινερ.

Ωστόσο, αυτή τη φορά ο Χάινερ εκτιμά ότι η παρουσία της θυγατρικής εταιρείας Reebok στην Ινδία, θα κρατήσει το κόστος της παραγωγής και διανομής σε χαμηλά επίπεδα. «Τα παπούτσια θα πωλούνται στα χωριά μέσω ενός δικτύου διανομής. Θέλουμε το προϊόν να είναι αυτοχρηματοδοτούμενο» συμπλήρωσε ο Χάινερ, ο οποίος εμφανίζεται βέβαιος ότι η εταιρεία θα πουλάει παπούτσια ενός δολαρίου και θα βγάζει κέρδη.

Τα τελευταία χρόνια εταιρείες κινητής τηλεφωνίας όπως η Vodafone και η ινδική Reliance γνώρισαν μεγάλη επιτυχία πουλώντας φθηνά κινητά τηλέφωνα σε φτωχούς Ινδούς, ενώ η αυτοκινητοβιομηχανία Tata Motors, στην οποία ανήκει η Jaguar Land Rover, παρουσίασε το φθηνότερο αυτοκίνητο του κόσμου: το Tata Nano, του οποίου η τιμή κυμαίνεται γύρω στα 1.700 ευρώ.

Σε ένα τρίτο επεισόδιο, τέσσερις άνθρωποι δολοφονήθηκαν στην πόλη Λος Περίκος, στο βόρειο τμήμα της πολιτείας.
Στην Κουλιακάν, πυροσβέστες που κλήθηκαν να κατασβέσουν ένα τζιπ που φλεγόταν ανακάλυψαν πέντε σορούς στο πίσω μέρος του και άλλα επτά πτώματα κάτω από ένα ψεύτικο πάτωμα στο όχημα, είπε εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

\’Αλλο ένα αυτοκίνητο τύπου SUV αναφέρθηκε ότι ήταν στις φλόγες σε άλλη τοποθεσία και στο εσωτερικό του ανακαλύφθηκαν τέσσερις σοροί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook