Κανονικά θα λειτουργούν από σήμερα Δευτέρα τα ιατρεία του ΙΚΑ καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΣΥΠ ΙΚΑ αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων και τη συνέχιση του διαλόγου. Ωστόσο οι γιατροί σε συνεργασία με άλλους ιατρικούς φορείς επιμένουν στην ακύρωση του νομοσχεδίου και προαναγγέλλουν νέες κινητοποιήσεις οι οποίες αναμένεται να αποφασισθούν τις προσεχείς ημέρες.

Επίσης οι γιατροί του ΙΚΑ ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν στις 23 Φεβρουαρίου στην απεργία των ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ.

Και οι νοσοκομειακοί γιατροί θα λάβουν μέρος στην απεργία της 23ης Φεβρουαρίου, όπως αποφάσισε η ομοσπονδία τους (ΟΕΝΥΓΕ). Η ΟΕΝΥΓΕ σχεδιάζει νέες κινητοποιήσεις αντίδρασης στο επίμαχο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, συγκεκριμένα συζητείται ακόμη και η κατάληψη σε ταμεία νοσοκομείων κατά την διάρκεια των εφημεριών, με στόχο οι πολίτες να μην καταβάλουν χρήματα προκειμένου να εξετάζονται στα δημόσια νοσοκομεία.

Οι γιατροί του ΙΚΑ από την πλευρά τους αναφέρουν ότι θα διεκδικήσουν δικαστικά την κατοχύρωση του 20λεπτου χρόνου εξέτασης του ασθενή, προκειμένου να μην τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των ασφαλισμένων και να μην υποβαθμίζεται ο ρόλος του γιατρού του ΙΚΑ.