Στις 16-11-2011 σε μια από τις γνωστές του ομιλίες o Νάιτζελ Πολ Φάρατζ ήταν καταιγιστικός απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι, τον πρόεδρο της Κομισιόν Μανουέλ Μπαρόζο αλλά και τον Ευρωπαίο Επίτροπο Όλι Ρεν.

Τους κατηγόρησε πως είναι υπεύθυνοι για όλη αυτή την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη και πως πρέπει να λογοδοτήσουν για όσα έχουν κάνει. Μίλησε για μια γεμρανοκρατούμενη ένωση και για κυβερνήσεις μαριονέτες και φυσικά στόλισε με διάφορα κοσμητικά επίθετα τους προαναφερθέντες κυρίους χωρίς κανέναν απολύτως δισταγμό.

Εμείς παρουσιάζουμε το βίντεο από την ομιλία του με ελληνικούς υπότιτλους όχι αναγκαστικά γιατί συμφωνούμε με τις απόψεις του αλλά γιατί ίσως βαθειά μέσα μας να θέλαμε ένας εκπρόσωπος μας στην Ευρώπη να τα πει για μια φορά έξω από τα δόντια.

Άσχετα λοιπόν αν συμφωνούμε ή όχι εμείς το απολαύσαμε.Ο Νάιτζελ Πολ Φάρατζ είναι Βρετανός πολιτικός και αρχηγός του κόμματος των Ανεξάρτητων ( UK Independence Party -UKIP) γνωστός για τον εκρηκτικό του λόγο αλλά και την αρνητική στάση του απέναντί στο Ευρώ.