Σάλος έχει προκληθεί στην Γαλλία, μετά την είδηση του θανάτου 53χρονης, στην οποία είχαν τοποθετηθεί ελαττωματικά εμφυτεύματα στήθους της εταιρείας \”Pip\”. Η 53χρονη είχε εγχειριστεί το 2005 στο στήθος και εκ νέου το 2006, καθώς το πρώτο εμφύτευμα είχε τρυπήσει.

 Τελικά η άτυχη γυναίκα πέθανε την περασμένη Δευτέρα από επιπλοκές λεμφώματος στο στήθος, το οποίο σημείωσε έξαρση μετά την επαφή με το εμφύτευμα σιλικόνης, σύμφωνα με τους καθηγητές του Ινστιτούτου Paoli Calmettes στην Μασσαλία.

 Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η εταιρεία Pip, χρησιμοποιούσε από το 2001 έναν τύπο σιλικόνης διαφορετικό από αυτόν που είχε δηλώσει στις υγειονομικές αρχές της χώρας. Μάλιστα αυτό το είδος σιλικόνης προορίζεται κανονικά για βιομηχανικούς και όχι για ιατρικούς σκοπούς.

 Η απάτη αποκαλύφθηκε πέρυσι, όταν η Afssaps, η αρμόδια υπηρεσία για τα εν λόγω προϊόντα, διαπίστωσε ότι τα εμφυτεύματα της Pip είχαν την τάση να \”σκάνε\” διπλάσιες φορές σε σχέση με τα υπόλοιπα και γι\’ αυτό αποσύρθηκαν ως ελαττωματικά από την αγορά.

 Η υπόθεση βάλει σε συναγερμό περίπου 30000 γυναίκες στην Γαλλία, οι οποίες έχουν χρησιμοποιήσει τα εμφυτεύματα Pip. Τα τελευταία ωστόσο έχουν χρησιμοποιηθεί και σε άλλες χώρες όπως π.χ. στην Βρετανία. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 1400 καταγγελίες στην εισαγγελία της Μασσαλίας.

(star)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook