Προφυλακίστηκε, ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή,  ο 21χρονος Αφγανός που δολοφόνησε πριν από περίπου δύο εβδομάδες (στις 14 Νοεμβρίου) με έναν ακόμα 28χρονο ομοεθνή του την 76χρονη στα Λιβάδια Μυλοποτάμου.

Ο 21χρονος από την πρώτη στιγμή της σύλληψης του είχε ομολογήσει την πράξη του. Την ίδια στιγμή, ο 28χρονος φίλος του, με τον οποίο σχεδίασαν και εκτέλεσαν μαζί τη δολοφονία της 76χρονης προκειμένου να την κλέψουν, παραμένει ασύλληπτος, αφού κατάφερε να διαφύγει την ώρα που αντιλήφθηκε ότι οι αστυνομικοί τους είχαν εντοπίσει στο κέντρο των Χανίων, όπου είχαν καταφύγει προκειμένου να εξαφανιστούν μετά την πράξη τους.

Υπενθυμίζεται ότι την άτυχη ηλικιωμένη είχε σκοτώσει ο 21χρονος από κοινού με τον 28χρονο ομοεθνή του, οι οποίοι διέμεναν σε κοντινή απόσταση από την οικία της 76χρονης.

Σύμφωνα με τα όσο ομολόγησε ο ίδιος ο 21χρονος τα ξημερώματα της 14ης Νοεμβρίου εισήλθαν στο σπίτι της γυναίκας, έχοντας γνώση των χώρων της οικίας και άλλων λεπτομερειών, την χτύπησαν στο κεφάλι και στο λαιμό, προκαλώντας της θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Στην συνέχεια και αφού ολοκλήρωσαν την πράξη τους, πήραν 35.000 ευρώ, αφού γνώριζαν το σημείο απόκρυψής τους, και χωρίς να εξερευνήσουν τους υπόλοιπους χώρους της οικίας, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ύστερα από εκτεταμένες αναζητήσεις, Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, σε συνεργασία με Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, εντόπισαν τον 21χρονο δράστη σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο της πόλης των Χανίων όπου είχε μεταβεί, και τον συνέλαβαν.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook