Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ηρακλείου θα εκδικαστεί στις 19 Ιανουαρίου η υπόθεση των μελών της διαβόητης συμμορίας που επί μήνες είχε σπείρει τον πανικό με την διάπραξη ένοπλων ληστειών-ακόμα και αιματηρών- σε κοσμηματοπωλεία τουριστικών περιοχών σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο. Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη μεγάλη υπόθεση που θα εκδικαστεί στο Εφετείο Ηρακλείου.

Στο εδώλιο παραπέμπονται οχτώ Αλβανοί-οι τρεις είναι αδέρφια- οι οποίοι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας είχαν κλέψει κοσμήματα η αξία των οποίων υπερβαίνει το 1 εκατομμύριο ευρώ. Μάλιστα τα μέτρα ασφαλείας διαρκούσης της δίκης αναμένονται δρακόντεια καθώς συγγενείς των κατηγορουμένων επιμένουν στην αθωότητα τους και εκφράζουν την στήριξη τους, όπως άλλωστε έχει διαφανεί και κατά τις προσαγωγές τους στα δικαστήρια στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης.

Η δράση της συμμορίας είχε προκαλέσει «αναταραχή» στους κόλπους της τοπικής ΕΛ.ΑΣ καθώς οι δράστες επέλεγαν να «χτυπήσουν» κοσμηματοπωλεία σε τουριστικές περιοχές και δεν δίσταζαν να ανοίξουν «πυρ» με τον βαρύ οπλισμό τους, προκαλώντας τον τρόμο σε Έλληνες και τουρίστες παραθεριστές. Στους κατηγορούμενους, ηλικίας από 22 έως 30 ετών, αποδίδονται έξι ένοπλες ληστείες και μία απόπειρα που είχαν διαπραχθεί τον τελευταίο χρόνο πριν από την σύλληψη τους, επίσης τους αποδίδονται παλαιότερες ληστείες, ακόμα και του 2006, όπως ακόμα οχτώ περιπτώσεις κλοπών αυτοκινήτων και αλλεπάλληλες διαρρήξεις.

Πατρίς

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook