Μεγάλες και γρήγορες αποφάσεις, που να ανταποκρίνονται στις εξελίξεις, ζήτησε με παρέμβασή του ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Σε δηλώσεις του από την Κρήτη, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, χαρακτήρισε τον Λουκά Παπαδήμου ως μια προσωπικότητα η οποία έχει γνώση του αντικειμένου και ευρωπαϊκό και διεθνές κύρος, ενώ για το θέμα των εκλογών είπε ότι κανείς εχέφρων άνθρωπος και πατριώτης Έλληνας δεν είναι δυνατόν να ζητήσει να διακοπεί το έργο αυτής της κυβέρνησης.

H Ευρώπη ανέφερε, αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα, η φάση που περνά σήμερα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και πολύ δύσκολη. Νομίζω, τόνισε, ότι οι εξελίξεις είναι τέτοιες που απαιτούν να ληφθούν μεγάλες και δύσκολες αποφάσεις σε σύντομο χρόνο, ενώ εξέφραζε την εκτίμηση ότι η Ευρώπη δεν είναι ώριμη και έτοιμη για να πάρει τις αποφάσεις αυτές.

Αναφερόμενος στις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου, ζήτησε την εφαρμογή τους όσο γίνεται γρηγορότερα, προσθέτοντας ότι αυτό αποτελεί το κοινό χρέος όλων Ελλήνων που ενδιαφέρονται για την πορεία του τόπου μας.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, εκείνο το όποιο είναι κυρίαρχο είναι ότι επελέγη ως πρωθυπουργός μια προσωπικότητα η οποία έχει και γνώση του αντικειμένου και ευρωπαϊκό και διεθνές κύρος και το ακόμα πιο σημαντικό -όπως είπε- ότι η κυβέρνηση αυτή στηρίζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού Κοινοβουλίου και ιδιαίτερα από τα δυο μεγάλα κόμματα.

Παράλληλα, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει από τα λόγια στα έργα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μπουχτίσαμε από λόγια και υποσχέσεις. Ο τόπος έχει ανάγκη να κυβερνηθεί είναι ανάγκη να παρθούν ορισμένες γρήγορες αποφάσεις που να αναφέρονται στην καθημερινότητα».

Απαντώντας σε ερώτηση αν βλέπει εκλογές τον Φεβρουάριο, ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι εκλογές θα γίνουν και πρέπει να γίνουν όσο γίνεται πιο γρήγορα, αλλά ταυτόχρονα δεν είναι δυνατόν κανείς εχέφρων -όπως είπε- άνθρωπος και πατριώτης Έλληνας να πει ότι πρέπει να διακοπεί καλά και σώνει το έργο αυτής της κυβερνήσεως που είναι η σωτηρία της πατρίδος με την κυριολεξία της λέξεως, για να γίνουν μια ώρα γρηγορότερα οι εκλογές.

Μιλώντας για το θέματα ανάπτυξης εκτίμησε πως είναι πολύ δύσκολο και θα αργήσουν να έλθουν οι ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα, ενώ ανέφερε ότι πρέπει να υπάρξουν διαδικασίες task force, όπως έγιναν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, για να δοθεί προτεραιότητα στις εκκρεμείς εσωτερικές επενδύσεις.

Τέλος, αναφερόμενος στη Δημοκρατική Συμμαχία είπε ότι η θέση της δικαιώθηκε 100%, προσθέτοντας ότι ο ρόλος της θα είναι θετικός και σημαντικός.