Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν οι δημοσιογράφοι της χώρας  την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, ύστερα από κοινή απόφαση όλων των Ενώσεων Συντακτών της χώρας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται μεταξύ άλλων πως "η φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης, η ολομέτωπη επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, το μπαράζ απολύσεων και η εφαρμογή νομοθετημάτων που παραπέμπουν σε εργασιακό μεσαίωνα, όπως η εκ περιτροπής εργασία, η εφεδρεία, η δημοσιουπαλληλοποίηση των δημοσιογράφων που εργάζονται στα δημόσια και δημοτικά μέσα ενημέρωσης, η επιχειρούμενη κατάλυση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και η αφαίμαξη των αποθεματικών των δημοσιογραφικών Ταμείων μέσω του «κουρέματος», δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας στον κλάδο και επηρεάζουν ευθέως το αγαθό της ενημέρωσης."

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρει:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων, ύστερα από κοινή απόφαση όλων των Ενώσεων Συντακτών της χώρας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, κηρύσσει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011.

Η φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης, η ολομέτωπη επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, το μπαράζ απολύσεων και η εφαρμογή νομοθετημάτων που παραπέμπουν σε εργασιακό μεσαίωνα, όπως η εκ περιτροπής εργασία, η εφεδρεία, η δημοσιουπαλληλοποίηση των δημοσιογράφων που εργάζονται στα δημόσια και δημοτικά μέσα ενημέρωσης, η επιχειρούμενη κατάλυση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και η αφαίμαξη των αποθεματικών των δημοσιογραφικών Ταμείων μέσω του «κουρέματος», δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας στον κλάδο και επηρεάζουν ευθέως το αγαθό της ενημέρωσης.

Διεκδικούμε:

- Άμεση υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, με προάσπιση των θεμελιωδών εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.

- Απόσυρση κάθε μέτρου που αποβλέπει στην συρρίκνωση του εισοδήματος των δημοσιογράφων και στην αναίρεση του δικαιώματος στην κανονική εργασία και στην πλήρη ασφάλιση.

- Την ρητή δέσμευση εξαίρεσης των δημοσιογράφων από το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας και του ενιαίου μισθολογίου. Οι δημοσιογράφοι στα δημόσια και δημοτικά Μ.Μ.Ε. δεν είναι δημόσιοι ή δημοτικοί υπάλληλοι, είναι λειτουργοί της ενημέρωσης και οφείλουν να επιτελούν τα καθήκοντα τους σε καθεστώς ανεξαρτησίας, ελευθερίας γνώμης και αντικειμενικότητας.

- Την αναστολή των απολύσεων και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας στο σύνολο των Μ.Μ.Ε.  καθώς, επίσης, και την ρύθμιση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων που εργάζονται στα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης. 

Η απεργία θα ξεκινήσει στις 6 το πρωί της Τετάρτης 30 Νοεμβρίου 2011 και θα εκπνεύσει στις 6 το πρωί της Πέμπτης 1 Δεκεμβρίου 2011."