Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα των Minoistas για τη συγκέντρωση ρούχων και παιχνιδιών για τη Στέγη των ανηλίκων στο Ηράκλειο, που φιλοξενεί ανήλικα αγόρια από 7 έως 17 ετών.

Οι Minoistas κατάφεραν με τη βοήθεια του κόσμου που έδωσε κάτι παραπάνω από το παρόν την Κυριακή στα ενετικά τείχη, να συγκεντρώσουν περισσότερες από 100 κούτες και σακούλες με ρούχα, παπούτσια, τρόφιμα, βιβλία, παιχνίδια, χριστουγεννιάτικα στολίδια και είδη προσωπικής υγιεινής, τα οποία και μεταφέρθηκαν αμέσως μετά τη λήξη της εκδήλωσης στο χώρο της Στέγης.

Σημειώνεται πως η στέγη φιλοξενεί ανήλικα αγόρια από 7 έως 17 ετών.

Οι Minoistas ευχαριστούν όλους όσοι πρόσφεραν με τη μικρή ή μεγάλη συμμετοχή τους, καθώς επίσης και τη μεταφορική εταιρεία του κ. Βασίλη Κοζή για την αφιλοκερδή προσφορά του.

Όπως ωστόσο σημειώνουν η πρωτοβουλία αυτή πρέπει να είναι μόνο η αρχή καθώς,

«αισθανόμαστε ότι δεν προσφέραμε κάτι ουσιαστικό αφού γνωρίζουμε ότι τα παιδιά αυτά, πέραν των υλικών αγαθών που τους προσφέρθηκαν από πολλούς συμπολίτες μας, έχουν την καθημερινή ανάγκη από ειδικούς επιστήμονες (κοινωνικούς λειτουργούς κ.λπ.) εκτός των εθελοντών που ήδη βοηθούν στη Στέγη.

Η ανάγκη των παιδιών να αθληθούν, να εκπαιδευτούν σε κάποιο μουσικό όργανο, να μάθουν να χορεύουν ή να μιλούν μία ξένη γλώσσα, ακόμη και να πάνε κάποια οργανωμένη εκδρομή, για παράδειγμα, είναι από τα πλέον απαραίτητα στοιχεία για την ομαλή διαμόρφωση του χαρακτήρα τους.

Γι’ αυτό και όποιος μπορεί να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του ας επικοινωνήσει με τους υπεύθυνους της Στέγης Ανηλίκων στο τηλέφωνο 2810/310.092 για να ζητήσει περισσότερες πληροφορίες».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook