Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πλατανιά  μετά από εισήγηση του Δημάρχου κ. Μαλανδράκη Ιωάννη εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα για το Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών.

Ο Δήμος Πλατανιά με αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής ευαισθησίας, ιδίως αυτήν την περίοδο που η κοινωνία δοκιμάζεται σκληρά, απευθύνεται στους δημότες και τις δημότισσές του σχετικά με το ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ (ΕΕΤΗΔΕ).

Συγκεκριμένα, ο Δήμος μας:

1) Διαφωνεί ριζικά με την πολιτική της ανεξέλεγκτης επιβολής φόρων, περικοπών και μείωσης μισθών και συντάξεων.

2) Διαμαρτύρεται έντονα για την απειλή διακοπής ρεύματος σε περίπτωση μη πληρωμής του φόρου. Είναι απαράδεκτο η είσπραξη φόρων να συνδέεται εκβιαστικά με τη διακοπή ρεύματος, νερού ή άλλων κοινωνικών παροχών, προσβάλλοντας την αξιοπρέπεια του ανθρώπου και προκαλώντας κίνδυνο για τη ζωή και την υγεία του.

3) Ζητά από το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών την άμεση ανάκληση του νόμου που σε κάθε περίπτωση αντιτίθεται στο Κοινωνικό πρόσωπο του Κράτους.

4) Καλεί τη ΔΕΗ να μη διακόψει σε καμία περίπτωση το ρεύμα σε οποιονδήποτε, καθιστώντας την υπεύθυνη για την υγεία και την ασφάλεια των δημοτών και δημοτισσών του Δήμου Πλατανιά.

Με Εξώδικο Δήλωση και Διαμαρτυρία προς τη ΔΕΗ και τα μέλη του Δ.Σ. της θα τους θέσουμε προ των ευθυνών τους.

5) Συντάσσεται με το Δικηγορικό Σύλλογο Xανίων που μέσω του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κρίνει το μέτρο παράνομο και αντισυνταγματικό και έχει προσφύγει ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας. Στις 2 Δεκεμβρίου εκδικάζεται η υπόθεση και αναμένουμε την απόφαση του Δικαστηρίου για την τύχη του μέτρου.

6) Διεκδικεί με τα Συλλογικά Όργανα της Τ.Α. και ειδικά με την ΚΕΔΕ, την εξαίρεση των κοινωνικά ευαίσθητων και ευπαθών ομάδων που αδυνατούν να καταβάλουν το τέλος.

7) Δηλώνει ότι θα εξαντλήσει κάθε τρόπο δράσης, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του προκειμένου να προστατευθεί η υγεία και η ασφάλεια των συνδημοτών μας και να στηρίξει όλους όσους θα υποστούν τις συνέπειες της άρνησης πληρωμής των χαρατσιών, με διακοπή ρεύματος ή νομικές και άλλες κυρώσεις.

Με αίσθημα υπευθυνότητας και κοινωνική ευαισθησία θα ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για κάθε νεότερη εξέλιξη.