Αιχμηρή ανακοίνωση από την Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων νομού Ηρακλείου με αφορμή το περιστατικό με τη λιποθυμία μαθητή σε σχολείο της πόλης δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω της οποία απαιτείται από την πολιτεία αλλά και τους  κατά τόπους δήμους άμεσες παρεμβάσεις προκειμένου να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα.

Παράλληλα καλούνται οι σύλλογοι γονέων "να γίνουν το αποκούμπι κάθε οικογένειας που δοκιμάζεται σκληρά."

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρει:

"Μετά τα κρούσματα της Αθήνας, του Μεσολογγίου (ποιος ξέρει και που αλλού) η λιποθυμία μαθητή λόγω ασιτίας εμφανίστηκε και στο Ηράκλειο.

Τα προβλήματα φουντώνουν. Ένας απέραντος Γολγοθάς για οικογένειες με άνεργους, πολύτεκνους, Αμεα και διαζευγμένους γονείς που απεγνωσμένα προσπαθούν να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους τα απαραίτητα για την επιβίωση τους.

Γι’ αυτούς τους γονείς η μόρφωση των παιδιών τους ακόμη και το ρεύμα ή το νερό είναι πλέον πολυτέλεια μπροστά στην ανάγκη για την εξασφάλιση τροφής.

Την ίδια στιγμή που οι καταθέσεις “των εκλεκτών πολιτών ” γεμίζουν τις ξένες τράπεζες και “τυγχάνουν προστασίας” από την εξουσία, οι άνεργοι, οι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες, καλούνται στη μεγάλη «εθνική προσπάθεια» για να μην χρεοκοπήσει η χώρα.

Ο υποσιτισμός παιδιών είναι συνώνυμο της βαρβαρότητας όπου η ανθρώπινη αξιοπρέπεια καταπατείται μπροστά στη δίψα για κέρδος.

Εμπρός να κάνουμε πράξη το σύνθημα : «ΈΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ!».

Καλούμε τους συλλόγους γονέων να γίνουν το αποκούμπι κάθε οικογένειας που δοκιμάζεται σκληρά.

Να σταθούμε αλληλέγγυοι και να παρεμβαίνουμε έγκαιρα και οργανωμένα σε κάθε μικρό ή μεγαλύτερο πρόβλημά

της. Όχι απαθείς και αδιάφοροι.

Απαιτούμε ΤΩΡΑ:

1. Να χορηγηθούν κονδύλια από το κράτος στους δήμους, για την παροχή μικρών γευμάτων (σάντουιτς, γάλα, χυμός, κ.λ.π.) σε όλα τα παιδιά, αξιοποιώντας τις υποδομές και το προσωπικό των Δήμων. Η όποια εμπλοκή Μ.Κ.Ο, χορηγών είναι εκ του πονηρού και με προοπτική το αντάλλαγμα.

2. Άμεση διασύνδεση των σχολείων με ιατρικούς και υγειονομικούς συλλόγους και σωματεία, δημόσιες μονάδες υγείας (νοσοκομεία, Κ.Υ.) προκειμένου να εμβολιαστούν όλοι οι μαθητές με τα βασικά εμβόλια και να εκδοθούν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά υγείας.

3. Ούτε ένα € από την τσέπη των γονέων για έξοδα του σχολείου, εκπαιδευτικών εκδρομών, βιβλίων, τραπεζοκόμων και καθαριότητας, κ.λ.π.

4. Δωρεάν θέρμανση, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο σε όλα τα σχολεία.

5. Όλα τα βιβλία εδώ και τώρα σε όλα τα σχολεία. ΤΩΡΑ επίλυση του προβλήματος μεταφοράς των μαθητών με αξιοποίηση όλων των μέσων και του προσωπικού κρατικής και τοπικής διοίκησης. Δωρεάν συγκοινωνίες για τους μαθητές.

Παροτρύνουμε τους συλλόγους γονέων να συμμετάσχουν και μάλιστα ενεργά στις επιτροπές ανέργων με τα σωματεία κάθε γειτονιάς και υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα συμμετοχής των παιδιών άνεργων γονιών στους παιδικούς σταθμούς και τα ολοήμερα σχολεία.

Κανένα παιδί χωρίς φαγητό, μόρφωση και ιατρική – φαρμακευτική φροντίδα!"