Tη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων επισκέφθηκαν την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011 μαθητές και μαθήτριες της Β΄ Τάξης του 2ου Λυκείου Χανίων, συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριες τους, κα. Καζάκου και κα Κατσούλη.

Τα παιδιά ασχολήθηκαν με το θέμα: «Ήλιος και θάλασσα», βρίσκοντας από την πλούσια συλλογή της Βιβλιοθήκης ενδιαφέροντα βιβλία για τις εργασίες τους.

Οι μαθητές εργάστηκαν με υπευθυνότητα στο Αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ενώ αποχωρώντας, ενημερώθηκαν για τη λειτουργία των Βιβλιοθηκών του Δήμου Χανίων και τους δόθηκαν αναμνηστικοί σελιδοδείκτες και έντυπα.

Νέες εκδηλώσεις

Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011, Ημέρα Εθελοντισμού, στις Παιδικές – Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων, με καλεσμένους εκπροσώπους και μέλη της Οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου».

Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά το εθελοντικό έργο και την προσφορά ανθρωπιστικής και ιατρικής βοήθειας σε συνανθρώπους μας, που δοκιμάζονται σκληρά σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

Επίσης, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011, με αφορμή την Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας, Κυριάκος Βασιλομανωλάκης, θα μιλήσει στα παιδιά για τα δικαιώματα των ανθρώπων και ιδιαίτερα για τα δικαιώματα των παιδιών.

Για όσους μαθητές και μαθήτριες επιθυμούν να λάβουν μέρος στην εκδήλωση, παρακαλούμε τους υπευθύνους των Σχολείων να επικοινωνήσουν με τις Παιδικές – Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων, στα τηλ. 2821 3 41774 και 2821 3 41221.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook